Антисанітарія та жахливий сморід: чому на ринку м'ясні відходи викидають в звичайні контейнери

Антисанітарія та жахливий сморід: чому на ринку м'ясні відходи  викидають в звичайні контейнери
  • На неприємний запах від гнилого м’яса на території Центрального ринку скаржаться тернополяни.
  • Іноді м’ясні залишки кидають просто біля сміттєвих баків. Їх розносять бродячі собаки на прилегла території. Часто в смітті копирсаються люди, які шукають м’ясні залишки для своїх домашніх тварин.
  • Чому ж порушуються санітарні норми та чи виправлять цю ситуацію, дізнавався журналіст "20 хвилин".

Неодноразово журналіст помічав, що залишки м’яса та кісток тварин викидаються в звичайні контейнери для сміття на території ринку. Через спеку навколо стоїть сильний запах тухлого м’яса. Часто до контейнерів прибігають бродячі собаки які розносять рештки на прилеглі території. На це скаржаться і тернополяни, відвідувачі ринку.

- Кожного разу, коли я ходжу в магазин на території ринку, я бачу ці залишки м’яса, – розповідає тернополянин Олександр. – Це кістки, голови телят, свиней. Часто вони валяються просто біля контейнерів. Дуже неприємна картина.

Єдине місце, звідки може бути стільки відходів – м’ясний павільйон. Однак в адміністрації ринку говорять, що м'ясні відходи з території ринку у сміттєві контейнери - не викидають.

Відео дня

- Ми вперше чуємо про таку проблему, – розповідає комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок» Степан Горуц. – Контейнери, в які викидають ці залишки м’яса, дійсно відносяться до території ринку. Однак м’ясні залишки в них викидатися ніяк не можуть. До того ж, м’ясні відходи фактично ніколи не залишається у продавців. Вони розпродують або роздають кістки людям, які забирають їх для собак. Якщо щось і лишається – в м’ясному павільйоні є сміттєві контейнери.

Журналіст «20 хвилин» запитав у продавців про утилізацію відходів. Ті запевняють, що відходи можуть лишатися лише від телятини, але і їх розкуповують.

У контейнери викидаються і рештки телячих голів. Їх і справді не можна знайти на прилавках, однак чи привозять їх у м’ясний павільйон для подальшої переробки з’ясувати не вдалося.

В адміністрації ринку пообіцяли, що ситуацію виправлять, а винуватців знайдуть.

- Ми сьогодні ж встановимо чергового і будемо відслідковувати, хто викидає залишки м’яса, – каже Степан Горуц. – Скоріше за все, відходи привозять з прилеглих територій, які не належать ринку. Ми не допустимо такої ситуації в подальшому. Доступ до контейнерів ми обмежимо та знайдемо тих, хто викидає залишки м’яса в неналежні для цього місця. 

Якщо ви стали свідком такого порушення, необхідно звернутися зі скаргою до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

- Якщо ви помітили, що м’ясні відходи викидаються просто у контейнери на території ринку – необхідно подати відповідну скаргу, – розповідає пес-секретар Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Наталія Гресько. – Якщо до нас надходить така скарга, проводитимемо перевірку дотримання санітарних вимог. У разі виявлення порушення, дирекція ринку понесе відповідальність.

Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за ситуацією з м'ясними відходами на території ринку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ксюха

    ля ля
  • наточка

    тарасу гружчику нічого не смердить
  • кобра

    це не сьогоднішня проблема але прогеї почали говорити тітьки тепер
  • Олександр

    Там ще шкіру викидають. Не вірю, що тухлятину привозять з інших територій. Це привозять з м'ясного павільйону. Якщо б їх всіх оштрафували або повиганяли до бісової матері, то тоді б був порядок, а не трупний запах на ринку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up