Аргентинці вразили тернополян українськими танцями

Аргентинці вразили тернополян українськими танцями
  •  Українські костюми, танці та короваї - аргентинці показали, як вони вміють підтримувати українські традиції. 
  • Ансамбль "Просвіта" зі столиці Буенос-Айрес до Тернополя завітав 19 серпня.

- Нашого цвіту по всьому світу - уявіть собі, двадцять мільйонів українців зараз перебувають в емігарції, - каже начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик. - І ось вперше за 120 років з моменту заїзду першої української діаспори до Аргентини хлопці та дівчата, які стараються зберегти наші традиції приїхали до Тернополя. В Укра

В Україну приїхало 120 предстаників діаспори, щоб побачити, як живуть українці та відсвяткувати разом День Незалежності.

- Колектив ансамблю "Просвіта" зі столиці Буенос-Айрес розпочав свою діяльність з 1924 року і в тих роках в Аргентині було лише чотириста емігрантів, - каже пан Смик.

Відео дня

 

Запальні українські танці у виконані аргентинського ансамблю припали до душі тернополянам, які зібрались на Театральному майдані. Не менше людям сподобались їхні українські костюми та традиційні для України короваї.

- Вони чудово танцюють і ніколи не сказала б, що ці люди з іншого кінця світу, - каже тернополянка Наталія Бобрик. - У них костюми в наших, українських рідніх традиціях. Ці вінки, ці шаровари. Я в захваті. Вони коли танцювали, то навіть сльози в очах назбиралась. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up