Партнер рубрики Події

«Басейн з мазутом» на Тролейбусній ліквідовують: чому стався витік та хто відповідатиме

«Басейн з мазутом» на Тролейбусній ліквідовують: чому стався витік та хто відповідатиме
  • У редакцію «20 хвилин» звернулися мешканці будинку 4В на Тролейбусній, які обурені будівництвом в зеленому сквері.
  • В кількох метрах від будинку робітники злили речовину, схожу на мазут в викопаний котлован. Мешканці забили тривогу, оскільки побоюються екологічної катастрофи.
  • Чому біля будинку з’явився «басейн з мазутом» та чи не загрожує він навколишньому середовищі – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Мешканці будинку розповіли журналісту, що зелені насадження почали огороджувати ще минулого тижня. В кількох метрах від новобудови лишилось приміщення, яке належало дорожній службі. Біля нього були закопані металеві контейнери з продуктами нафтопереробки. Їх викопали робітники, а мазуту злили в котлован, де вони знаходилися.

Як розповіла мешканка будинку пані Ірина, невідома речовина простояла так кілька днів.

- Мої вікна виходять прямо на той котлован, провітрити будинок неможливо, – розповідає пані Ірина. – Коли ми купували тут квартири, то нас запевняли, що цей невеликий парк лишиться, але тепер його знищать. Дуже шкода ту зелену зону.

Відео дня

У міській раді повідомили, що на даній ділянці ведеться будівництво групи багатоквартирних житлових будинків ТОВ «Тернопільбуд». У них є наявні дозвільні документи. Ділянку по вул. Будного, де знаходяться зелені насадження, виділена для будівництва житлового будинку за державні кошти.

Мешканці будинку, коли побачили небезпечний котлован, звернулися за допомогою у екологічну інспекцію, щоб ті визначили, що за речовину вилили на землю. Згодом мешканці побачили, що яму почали засипати.

Як розповіли журналісту робітники, які працювали біля цього котловану, продукти нафтопереробки злили не зумисно. Однак ніхто нафтопродукти лишати не збирається.

- Землю засипали в яму не для того, щоб так лишити, а щоб вивезти та утилізувати, – розповідає один з робітників. – Більшу частину того мазуту вже вивезли. Ще має приїхати вантажівка і забрати залишки.

Лишився ще один порожній контейнер, який також вивезуть. Як повідомили у екологічній інспекції, там провели перевірку а відповідального за потрапляння продуктів нафтопереробки в грунт притягнуть до відповідальності.

- Ця земельна ділянка, на якій мають проводити будівництво належить фірмі «Тернопільбуд», які мають дозвільні документи на початок робіт, – розповідає начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Едуард Ференц. – На цій ділянці були старі вкопані цистерни, в яких зберігалися нафтопродукти. Ці продукти нафтопереробки відносяться до небезпечних відходів. Щоб зібрати відходи, їх спершу засипали грунтом. Ліцензована організація повинна забрати ці відходи.

Забудовник зобов’язався надати екологічній інспекції акти про вивезення відходів ліцензованою організацією. Відходи мають забрати до суботи.

Як повідомив Едуард Ференц, оскільки забудовник має дозвіл на будівництво, він може виконувати видалення дерев. Однак в екологічній інспекції ще перевірять наявні дозволи. Виконавця робіт або посадову особу, яка відповідальна за витік відходів, притягнуть до адміністративної відповідальності. За це передбачено штраф у розмірі від 850 до 1500 гривень.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Igor Petryshyn

    Якщо не вистачає інтелекту - радьтеся з компетентними людьми та відповідними спеціалістами... Випадково, кажуть, екскаватором зачепили... 5 величезних бочок!Мазуту вони не знають як викачати... А екскаватором змогли ж обкопати бочки! Так само могли б самотьоком і злити не в грунт, а в менші ємності. Екологічна інспекція пообіцяла приїхати в понеділок проконтролювати виконані роботи.
  • Igor Petryshyn

    1кв.метр житлової площі коштує від 10000грн, а вони штраф за забруднення екології у глобальних маштабах дали, курам насміх, у розмірі 1500грн. Як мінімум декілька тон мазути з величезних бочок злили у яму лісопосадки. Огородили територію, яка їм не належить, більше як 50 живих багаторічних дерев збираються зрізати... Люди! Так не можна!!! Де нові школи і садочки! Чому новобудови і магазини ростуть, як гриби, а інфраструткура не розвивається?
  • MrGangstarM

    А ніхто з розумних коментаторів не думав, що цистерни ще допотопних часів і "вросли" в землю, достатньо було їх порухати, щоб вони розвалилися. А викачати шлангом мазут не так вже й просто. Про  вивезення подалі від людських очей згоден, ніякою спеціальною утилізацією ніхто займатися не буде.
  • Анонім

    О це Равшани . Це ідіотом треба бути щоб таку мульку штовхати . А не простіше дістати ці ємності і переляти в іншу ємність .Який сенс виливати в грунт . Цей грунт потім десь вивезуть і зсиплять ось і вся утилізація .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up