Батьки, які не сплачують аліменти, прибиратимуть вулиці Тернополя

Батьки, які не сплачують аліменти, прибиратимуть вулиці Тернополя
  • Від 120 до 240 годин суспільно корисних робіт може призначити суд особі, у якої виникла заборгованість по сплаті аліментів за останні 6 місяців.
  • Виконуватимуть такі роботи у Тернополі та у населених пунктах, які приєдналися до міста.

Як пояснює начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак, суспільно корисні роботи – це новий вид адміністративного стягнення, що полягає у виконанні порушником оплачуваних робіт. Перелік та види цих робіт визначила Тернопільська міська рада, яка і буде оплачувати кошти за їх виконання. Проте ці кошти підуть одразу на сплату аліментів на дітей, або на утримання одного з подружжя, батьків чи інших членів сім’ї, що встановлено у судовому порядку.

Перелік об’єктів, на яких можуть проводитись суспільно-корисні оплачувані роботи: територія парків, скверів, площ, спортивних майданчиків, дитячих майданчиків, зон відпочинку та туризму, вулично – дорожня мережа, тротуари, алеї, кладовища, територія населених пунктів, що приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади та інші об’єкти комунального господарства.

Види робіт: ліквідація неорганізованих (стихійних) звалищ сміття, навантаження негабаритного сміття, гілля, очистка від снігу, ожеледиці, льоду тротуарів, зупинок громадського транспорту, прибирання території дитячих та спортивних майданчиків, прибирання від хмизу та гілок об’єктів, де проводились роботи із обрізки зелених насаджень та інші.

Відео дня

«Складати протоколи про вчинення порушення з несплати аліментів будуть державні виконавці, які і надсилатимуть їх до суду. Нагляд за виконанням рішень суду про оплачувані суспільно корисні роботи покладено на уповноважені органи з питань пробації, - додає Тетяна Корчак. – Якщо боржник буде ухилятися від виконання суспільно корисних робіт, то його можуть арештувати на 15 діб».

Довідка. 6 лютого 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Цей Закон передбачає нові засоби примусового виконання рішень до боржника, який не сплачує аліментів більше, ніж шість місяців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up