Партнер рубрики Події

Березовиця задихається від диму і смороду, бо підприємець палить кістки

Березовиця задихається від диму і смороду, бо підприємець палить кістки
  • Люди скаржаться на погіршення самопочуття, першіння у горлі, задуху і головні болі.
  • Підприємець визнав свою провину. Обіцяє більше не палити рештків тварин.
  • Екоінспекція вже притягнула орендаря до відповідальності. Чоловікові загрожує штаф від 340 до 1360 грн

 

- Ви не уявляєте, в якому пеклі ми живемо. Дихати неможливо! – до редакції зателефонувала мешканка Великої Березовиці пані Тетяна. – Поїхали в передмістя, купували тут будинок, бо повітря чистіше, природа. Зараз хоч на край світу тікай.

Пані Тетяна розповіла, що від смороду і диму страждають не один день і навіть тиждень. Місцевий фермер на території колишніх силосних ям спалює рештки мертвих тварин. Машини туди з’їжджаються одна за одною.

- Собаки розтаскують ті рештки полями, лисиці ганяють, всі городи людям вже перепорпали, - скаржиться пані Тетяна. – Вчора, 8 серпня, горіти почало десь близько 18-ої. Ввечері, думали, просто задихнемось. Не витримали. Викликали пожежників.

Відео дня

Як з’ясували ми згодом, рештки спалюють в полі, за населеним пунктом. На території немає ні огорожі, ні спеціального приміщення для спалювання. Якщо їхати вулицею Миру у Березовиці в бік с. Кип’ячка, будинків з 40-вих починає нестерпно смердіти. А за метрів 200-300 до джерела смороду є ще чимало житлових будинків. Як там витримують люди – невідомо.

В управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій в області підтвердили: виклик у В. Березовицю вчора справді був.

- О 18.55 було повідомлення на лінію 101 про те, що виникла пожежа - на відритій території на вул. Миру, горіло сміття, - повідомила речник управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ірина Крупа. - Вогнем охоплена площа 10 кв м. Пожежу ліквідували силами частини спеціальної техніки.

Журналістка "20 хвилин" зателефонувала до Великоберезовицького селищного голови Іллі Костюка. Він повідомив, що про проблему знає, мешканці йому повідомляли та просили допомоги. І запевнив, що в даний момент спілкується з орендарем земельної ділянки, де спалювали кістки. Про результати розмови повідомимо згодом.

Коментар

Едуард ФЕРЕНЦ, начальник державної екологічної інспекції в Тернопільській області:  

Спалювати будь-які відходи не можна. Орендар порушив вимоги ст. 82 Кодексу про адмінправопорушення, за що передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів. А це від 340 до 1360 грн.

Стосовно підприємця розпочато адмінпровадження, він свої дії не оспорює. Невдовзі викличемо його до нам і він сплатить до держбюджету штраф. Ми також видамо йому припис про заборону в подальшому спалювання будь-яких відходів та побічних продуктів тваринного походження. Він справді в себе на території спалював кістки. Однак не з ветсанзаводу з Острова, чого боялись люди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Герасимчук Ростислав

    Штраф то дійсно страшенний.
  • Діонісій

    в чого на штрафи європейські не переходимо ? заплатим би разок по розцінкам Європи, більше хрен би так робив.
  • Лілія Лілу

    Дуже серйозний штраф😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up