Партнер рубрики Події

Бетонні укриття біля зупинок транспорту у Тернополі мають сертифікати відповідності: міська рада

Бетонні укриття біля зупинок транспорту у Тернополі мають сертифікати відповідності: міська рада

Виробник цих конструкцій – ТОВ «Тернопільбуд».

Мобільні укриття, що влаштовані поруч із зупинками громадського транспорту у Тернополі, мають сертифікат відповідності та відповідають усім вимогам укриття. Згідно з документом, ці тимчасові споруди на зупинках громадського транспорту захищають від частинок снарядів, уламків ракет та стрілецької зброї.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Відео дня

Як зазначає виробник – ТОВ «Тернопільбуд», при виготовленні споруд використовувався бетон марки 400, подвійне армування. Такі укриття витримують навантаження 10 тонн на квадратний метр.

Здійснюватиме постійний нагляд за вказаними укриттями патрульна поліція, а відділ технагляду відповідатиме за прибиранням цих об'єктів.

Нагадаємо, що у суботу, 26 листопада, перші мобільні укриття розміщено поруч двох зупинок громадського транспорту, що на вул. Руській (поблизу зупинки «Кооперативний коледж»), та вул. Бродівській (зупинка «6-ий магазин»). У цих укриттях громадяни зможуть перебувати під час сигналу сповіщення «Повітряна тривога». 

До слова, у соцмережах цими вихідними тернополяни активно обговорювали новинки, які встановили поблизу зупинок громадського транспорту. Чимало коментарів стосувалися саме питання — чи здатні вони захистити від потенційних прильотів.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (85)
  • Володимир Кульба

    300к грн за одну будку, це явно забагато. За такі гроші можна було б зробити з динамічним захистом і бронь
  • Володимир Кульба

    Де технічні дані, від чого ця споруда в вбереже, і в кінці вартість?
  • Yaroslav Kurus

    Немаю нічого проти. Безпека - це добре. Але виграти тендер за один день? Таке можливо лише у корумпованій системі. А як доля тих 4,5 тисячі спальників за 13 лямів, що виграла кантора за три дні до того зареєстрована?
  • Natalia Troian

    Краще привели б до ладу укриття які вже є місті. Поставили генератори, подбали про тепло. В нашому укритті такий холод, що пів години висидіти не реально і коли немає електрики то світимо "очима".

keyboard_arrow_up