Партнер рубрики Події

Без дверей, мила і працюють за графіком. Які в Тернополі громадські вбиральні — ми перевірили (ФОТО)

Без дверей, мила і працюють за графіком. Які в Тернополі громадські вбиральні — ми перевірили (ФОТО)
  • Усе більше тернополян у теплу пору гуляють надворі. Тому особливої актуальності набирає питання громадських вбиралень.
  • Журналіст «20 хвилин»  перевірив чотири громадські вбиральні, аби подивитися, у якому вони стані. Три з них безкоштовні, одна — за гроші.  

Насправді ж у «спальних» мікрорайонах із туалетами справжня біда. Бо якщо в парках чи в Центрі хоч якісь є, то на багатьох інших місць нема куди піти. Хіба проситися у кафе та ресторани. 

Вбиральня в парку Топільче

Вбиральнею в «Топільче» можна користуватись безкоштовно з 9 години ранку до 17 години, решту часу вона закрита. Окремі частини будівлі призначені для чоловіків та для жінок Всередині приміщення чисто, видно нещодавні сліди прибирання, неприємного запаху немає. Є холодна вода в рукомийнику, злив працює нормально. Сміттєві відра в кабінках порожні, встелені свіжими сміттєвими пакетами. Головні недоліки туалету - відсутність мила біля рукомийника і туалетного паперу в кабінах. Така ж сама проблема в більшості громадських вбиралень міста.

Відео дня

Вбиральня в парку ім. Тараса Шевченка

Туалет у парку Шевченка, що поблизу Ставу, також безкоштовний. Він розділений для чоловіків і жінок, також неприємного запаху не відчули. Та він має особливість, якої не знайти біля інших вбиралень, – місце для парковки велосипедів чи візочків. У кабінках немає туалетного паперу. Є холодна вода, на раковині лежить шматок господарського мила, що не зовсім відповідає карантинним вимогам. Туалет доступний з 9 до 21 години.

Вбиральня в парку Національного Відродження

Безкоштовний туалет в парку Нацвідродження розташований під землею. Це відчуття загострюється через тьмяне освітлення всередині приміщення. Для чоловіків і жінок стандартний розділ. У приміщенні два рукомийники з холодною водою, але працює тільки один з них. Мила немає, як і туалетного паперу. А головне — досі нема дверей у кабінках. І так нормально? Як раніше пояснювали нам, не могли зробити, бо довелось би все переробляти, а це — чималі гроші. Тож лишили, як є. Ну якщо чоловікам нормально, то жінкам взагалі проблематично тут сходити в туалет.  Плісняви не видно, повітря застояне.

Вбиральня біля фонтану “Кульбаба”

Єдиний платний серед перевірених туалет на вулиці Чорновола, вхід туди коштує 5 гривень. Розділу для жінок і чоловіків у цій вбиральні немає. Всі заходять в одне приміщення по черзі. У вбиральні дві кабінки, але зайти можна лише в одну. Купюроприймач однієї з них щільно заклеєний багатьма шарами скотчу, двері закриті. Електронний екран, що показує ціну користування, або чи зайнята кабінка, розбитий. Хоча все ж працює. Біля іншої кабінки екран розбитий також, але послугу оплатити можна. За 5 гривень ви отримаєте 15 хвилин користування просторим приміщенням, яке комфортно обладнане для людей з обмеженими можливостями та столом для пеленання немовлят. 

Стіл, до речі, складений, на ньому напис: «НЕ ПРАЦЮЄ». Також це єдиний туалет, де є тримач для туалетного паперу (щоправда той закінчився) і контейнер з рідким милом. Також тут є працююча сушка для рук. 

У рукомийнику холодна вода. Сам він не дуже зручний у використанні, через надто малу відстань між краном і раковиною руки при митті постійно б’ються об останню. Неприємного запаху немає, однак не видно і слідів прибирання, підлога була брудна, сміттєве відро заповнене. Стіни розписані тегами.

 

А що думаєте про громадські вбиральні ви? Пишіть у коментарях.

 

Автор - Грицишин Остап

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ros H

    Паперу не було, немає і не буде. Хоча якщо сушку для рук поставити то не так вже і критично. Пару сот гривень на неЇ , думаю, можна знайти у бюджеті.

    Ros H reply Ros H

    Бо всі привикли що в  громадський туалет, або за гроші або зі своїм папером. На жаль такі реалії.
  • Ljubow Oleksijko

    Тернопіль. +-250 тищ населення. ШТИРИ  туалети. Дядько мер, в тебе все ок?
  • Ліда Плющ

    Срала всюди. По туалетний папір ходила в міську раду🤦😂
  • Luba Macievskaya

    Супер ,класний, туалет на кладовищі на Микуленецькій...це жах просто Европа.Позорище
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up