Партнер рубрики Події

Біда накрила Австралію: під час масових пожеж уже загинули 24 людини та 500 млн тварин. ФОТОРЕПОРТАЖ

Біда накрила Австралію: під час масових пожеж уже загинули 24 людини та 500 млн тварин. ФОТОРЕПОРТАЖ

Страшна біда охопила Австралію. Пожежі тут тривають ще з осені. Наразі ситуація нестабільна. За даними на 5 січня, щонайменше 24 людини загинули в результаті пожеж в Австралії, а також майже півмільярда тварин. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

З початку пожеж у вересні загинули не менше 24 осіб", - пишуть у виданні.

Також існує широко поширена оцінка, згідно з якою майже півмільярда (480 мільйонів) тварин загинули в результаті пожеж в Австралії.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

"Майже 200 пожеж все ще горять по всій країні, і хоча найбільше уваги було приділено саме Новому Південному Уельсу, це стосувалося всіх штатів і територій. Більше 1200 будинків було зруйновано і мільйони гектарів землі випалені. Десятки тисяч будинків в штатах Новий Південний Уельс і Вікторія в даний час не мають електрики. За минулий тиждень тисячі людей були евакуйовані з прибережних міст", - пишуть у виданні.

Також стало відомо, що в суботу ввечері в Новому Південному Уельсі вибухнула вежа, де були мільйони літрів води, і затопила безліч будинків і машин.

Однак для пожежних служб в Новому Південному Уельсі вдалося зібрати понад 20 мільйонів доларів всього за 48 годин, оскільки штат бореться з кризою лісової пожежі. У той час як прем'єр-міністр Скотт Моррісон скликав 3000 осіб з резервних військ на підмогу.

Допомогу в боротьбі з пожеж надали і знаменитості, серед них американська співачка Пінк і лауреат премії "Оскар" Ніколь Кідман, яка пообіцяла 500 тыс. доларів.

Відзначається, що не залишилися в стороні Сінгапур і Папуа-Нова Гвінея, запропонувавши військову підтримку Австралії, а Нова Зеландія направила ще три вертольоти ВПС.

Оскыльки в Канберрі якість повітря оцінили як найгіршу в світі - жителям рекомендують не виходити з дому, тому австралійська авіакомпанія Qantas скасувала рейси в місто і з міста до кінця тижня.

Однак очікується, що саме у неділю буде прохолодніше на південному сході країни - подекуди з дощами. Пожежники попередили, що наступну загрозу можна чекати з початку тижня.

Нагадаємо, що масштабні лісові пожежі охопили східне узбережжя Австралії в середині жовтня минулого року. До теперішнього моменту вогнем охоплені значні території на південному сході континенту в штатах Новий Південний Уельс і Вікторія, кілька регіонів на південному узбережжі закриті для туристів, а їх жителі отримали припис про термінову евакуацію. В результаті пожеж було знищено близько 6 млн га лісу, близько 2 тис. житлових будинків і близько 3 тис. адміністративних і господарських будівель.

Екологи стверджують, що через пожежі в Австралії загинули майже півмільярда тварин.

Екс-очольниця Міністерство охорони здоров'я Уляна Супрун також написала про апокаліпсис у Австралії. Каже, що це - урок для нас, аби ми берегли природу на не спалювали листя та суху траву восени та навесні. 

Фоторепортаж можна подивитися і на Радіосвобода. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Роман

    От бовдури треба говорити правду, що загинуло 500млн. тварин від 2007 РОКУ!!!!!!!!
  • Viktoriia Tovsta

    Вже ніби дощ падає, хто чув? Боже спаси!
  • Oleh Yuskevych

    Господь близько
  • wham

    Стівен Хокінг казав:Землю чекає доля Венери +470С.Людство перетнуло межу безповоротності,і змінити щось вже важко.

    Magna Pestem reply wham

    Зараз би виривати слова з контексту і казати про долю Землі через мільйони років... Хокінг не ідіот і не говорив про наш час, наше століття, тисячоліття і дофігабагатоліття. Він говорив про процеси, які будуть на землі через мільйони років і повірте, +470 не зможуть створити люди, як би не старайся. Це космічні процеси.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up