Більш трьох тисяч студентів пробігли вулицями Тернополя

Більш трьох тисяч студентів пробігли вулицями Тернополя
  • На Театральному майдані відбувся традиційний забіг «Університетська миля».

  • До акції долучилися більше, ніж три тисячі. студентів вищих навчальних закладів та коледжів з Тернополя та Івано-Франківська.

Традиційний забіг «Університетська миля» об’єднала студентів з Тернополя та Івано-Франківська. До заходу також долучились іноземні студенти тернопільських університетів.  

- У Тернополі більше трьох тисяч студентів взяли участь у забігу, який став вже традиційним, - розповідає президент Студентської спілки спорту України, ректор Національного університету фізичної культури і спорту України Євген Імас. - Такий студентський забіг проходить по всій Україні. Цього року до нього приєдналися більш ніж 20 тис. студентів.

Відео дня

Перед початком забігу на Театралці провели розминку, долучилися і перехожі.

Маршрут проходив по вул. Руській, вул. Йосипа Сліпого, вул. Листопадовій, вул. Грушевського, вул. Юліуша Словацького, бульвару Тараса Шевченка і Театральному майдані. Дистанція склала 1,6 км. Разом зі студентами до забігу приєднався заступник міністра освіти і науки України Роман Греба,  голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко та президент Спортивної студентської спілки України Євген Імас.

- Наш івано-Франківський коледж з радістю взяв участь у забігу, - розповідає тренер-викладач коледжу фізичного виховання. – Ми маємо популяризувати спорт та здоровий спосіб життя серед молоді, тому приїхали підтримати акцію.

Окрім забігу, на прощі тернополян розважили концертом.  

- Від Тернопільського національного технічного університету долучилось багато студентів, – каже учасник забігу Василь Кохан. – Я обов’язково братиму участь в «Університетській милі» у наступному році та всім раджу це зробити.

Планувалося, що забіг зможе зібрати дві тисячі студентів, але охочих знайшлося значно більше. У наступному році організатори сподіваються побити рекорд і зібрати ще більше учасників.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up