Партнер рубрики Події

Біля модринок буде йога, лекція та музика заради збереження парку Шевченка від забудови

Біля модринок буде йога, лекція та музика заради збереження парку Шевченка від забудови
  • Щоб захистити парк ім. Шевченка від вирубування дерев і забудови, тернополяни організовують третій “Пікнік біля модринок”. 
  • Акція відбудеться у неділю, 26 травня, на галявині неподалік пивзаводу, де нещодавно зрубали більше десятка дерев. 
  • У програмі йога, лекція-діалог з домедичної допомоги, музичний джем-сейшн, перегляд підбірки TED talks. 

 

Попередній пікнік відбувся 16 травня. Тоді прийшли десятки небайдужих: молодь, яка взяла з собою гамаки і велосипеди, цілі сім'ї з дитячими візками, жіночки поважного віку.  Люди казали, що для них це місце особливо дороге, бо приходять сюди практично щодня на відпочинок.

- 26 травня буде третій символічний "Пікнік біля модринок", - кажуть організатори. - Символічний тому, що цих дерев вже немає – їх зрубали на початку квітня. А згодом з’явився проект будівництва рекреаційно-відпочинкового комплексу на цьому місці.

Люди різного віку, які відпочивали у цій частині парку Шевченка, не згідні з ймовірною забудовою. Адже тоді зелена зона – досі вільна для доступу, безкоштовна, зелена і тиха – стане територією для ведення приватного бізнесу. Невідомо, чи він буде успішним, чи стане окрасою міста, чи приваблюватиме туристів, проте галявина вже буде зіпсованою, вважають організатори акції.

Відео дня

- Натомість люди хочуть, аби це місце стало родзинкою Тернополя у інший спосіб, - кажуть активісти. - Там можна зробити міні-ботанічний сад, посадити цікаві види кущів, дерев та квітів. І перетворити його на зону пікніків і громадських ініціатив.

Аби показати, що галявину між ФСТ «Динамо» та пивзаводом можна використовувати по-іншому, тернополяни організували ряд активностей. І запрошують усіх охочих приходити на так званий Трав’яний пляж – так назвали це місце – та спільно провести неділю.

Програма

♦ 11:00 - ранкова йога. Заняття проведе Ilona Mrtvska. Запрошують гуру, початківців і тих, хто завжди хотів спробувати, але не було нагоди. Будемо фізично та духовно зцілюватись, а парк нам у цьому посприяє своєю енергетикою

♦ 16:00 - лекція-діалог з першої домедичної допомоги. Лектор - Роман Конста.

Що потрібно з собою мати? 

- килимок / коцик або щось інше для того, щоб присісти 
- бажання освоїти нову та корисну інформацію
- час.

♦ 18:00 - музичний джем-сейшн, організовує - Taras Detsyk.

Що потрібно з собою мати? 
- якщо у вас є свій інструмент, то беріть з собою. Якщо немає, не біда - частина інструментів буде в організатора
- мабуть, гарний слух 
- для тих, хто прийде послухати - гарний настрій 

♦ 21:00 - початок перегляду підбірки TED talks на тему міста та екології. Беріть з собою теплий одяг, чай-каву в термогорнятках та щось, щоб присісти.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up