Партнер рубрики Події

Біля садочків і шкіл жек на Київській спалює гілля. Дихати нічим, скаржаться люди

Біля садочків і шкіл жек на Київській спалює гілля. Дихати нічим, скаржаться люди
  • Чим працівники жеку керувались і за чиєю вказівкою це робили – невідомо.
  • Ті, що мають виконувати правила благоустрою і вчити людей їх виконувати – самі ж їх порушують…
  • До мене від ранку обривають телефони наші співвласники, яких обурює ситуація зі спалюванням гілля одним з ПП на «Сонячному», в районі вул. Київської, - каже голова ОСББ «Київська, 7» Володимир Виваль. - Весь дим йде у вікна. Вже немає чим дихати - надворі теж сморід...

У місті спалювати непотріб і зрізане гілля заборонено, обурюються мешканці «Сонячного». Тим паче, в житловому районі міста - в кількох метрах від садочків і шкіл.

Чоловік виставив фото у Фейсбук, які підтверджують роботу жеківців. І стовпи диму, що розповзаються БАМом.

  • - Я повідомив про це неподобство голову громадської організації «Рада голів ОСББ м. Тернополя» Сергія Лупака, - каже Володимир Виваль. – А він, у свою чергу, передав інформацію муніципальній поліції.

Один з мешканців Київської, 7 повідомив також і пожежників. Ще зранку, коли почали спалювати гілля, набрав 101. Однак, на тому кінці дроту чоловікові відповіли: це, мовляв, приватна територія і вони не мають права туди їхати.

Відео дня

 

 

 

 

  • Мене повідомив член нашої ради та скинув фото – ми їх направили до муніципальної поліції Тернополя, - каже Сергій Лупак. – Вони виїхали на місце та викликали пожежників. Спалювати гілля, листя – неподобство. Чим люди керувались і за чиєю вказівкою це робили – невідомо. Однак, вони не врахували, що поруч склади і гаражі, де, на мою думку, зберігається техніка і паливно-мастильні матеріали. І фарби, бо почались ремонти у дворах. І перебуває офіс, де вся документація на будинки, якими вони опікуються.

Чомусь ті, хто мають виконувати правила благоустрою і вчити людей їх виконувати – самі ж їх порушують, нарікає Сергій Лупак.

Працівники управління муніципальної поліції виїхали на виклик, каже речник прес-служби міськради Мар’яна Зварич.

  • Оперативно не вдалося встановити особу порушника, який здійснив підпал гілля дерев, - запевнила Мар’яна Зварич. - На місце події викликали бригаду ДСНС для ліквідації вогню.

У міськраді нагадують: відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення - Самовільне випалювання рослинності або її залишків, - заборонене випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння.

За вказане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 170 до 340грн., для посадових осіб – від 850 до 1 190грн.

Ми чекаємо на пояснення керівника жеку, на території і працівники якого спалювали гілля.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up