Партнер рубрики Події

Частину ділянки у напрямку Львівської траси продадуть на аукціоні. Кошти підуть учасникам АТО/ООС

Частину ділянки у напрямку Львівської траси продадуть на аукціоні. Кошти підуть учасникам АТО/ООС

Тернопільська міська рада продовжить виплачувати кошти у розмірі 75 000 грн учасникам АТО, як компенсацію за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва. 

Цього року таку компенсацію вже отримали 40 учасників АТО. Інші ж учасники АТО/ООС, які перебувають на черзі, можуть отримати кошти після продажу на земельному аукціоні ділянки у напрямку Львівської траси, повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Всупереч рішенню суду обласна адміністрація видала земельні ділянки учасникам АТО лише під садівництво

Відповідно до Плану зонування території міста Тернополя земельний масив площею понад 84 га у напрямку Львівської траси містом визначався під житлову забудову та об’єкти торгівельного призначення. Проте управління Дрежгеокадастру у Тернопільській області не передало цю земельну ділянку у власність міста.

Одразу двома судами (постановою окружного адміністративного суду та Львівського апеляційного адміністративного суду) дії Держгеокадастру було визнано протиправними та заборонено їм вчиняти будь-які дії щодо розпорядження цією земельною ділянкою.

Відео дня

Незважаючи на рішення суду та всупереч затвердженій містобудівній документації розпорядженням тодішнього голови ОДА був затверджений інший план території  індивідуальних земельних ділянок садівничого поселення. Відтак, ці земельні ділянки, які передали учасникам АТО в обласній адміністрації, можна  використовувати лише для ведення садівництва.

А це означає, що на цих землях можна закладати багаторічні плодові насадження, вирощувати сільськогосподарські культури, а також звести необхідні будинки, господарські споруди тощо.

Частину ділянки передали громаді Тернополя і продадуть на земельному аукціоні 

Відповідно до вимог чинного законодавства  в  органу Держгеокадастру не було правових підстав для передачі у власність садівничому товариству земельних ділянок для будівництва школи, дитячого дошкільного закладу, амбулаторії спортивного ядра тощо.

Тому частина цієї земельної ділянки була передана у власність Тернопільської міської територіальної громади та буде використана для потреб громади (відповідно до затвердженої містобудівної документації) шляхом продажу її на земельному аукціоні.

Кошти з аукціону будуть використані для виплати компенсації за земельні ділянки учасникам АТО/ООС.

Читайте також На землі АТОвців на Львівській скоро будуть світло і вода
Де і як АТОвцям отримати компенсацію за землю
Місто шукатиме нову землю для АТОвців - під будівництво
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up