Черепи тварин валяються під ногами, сморід гнилого м’яса: чи виконує адміністрація ринку свої обіцянки

Черепи тварин валяються під ногами, сморід гнилого м’яса: чи  виконує адміністрація ринку свої обіцянки
  • Про проблему з тваринними відходами на Тернопільському ринку у редакцію «20 хвилин» повідомили читачі.
  • У звичайні сміттєві контейнери викидають кістки та шкіру тварин. Від тваринних відходів навколо стоїть сморід гнилого м’яса, літають мухи. Часто кістки валяються просто під ногами. Їх розносять на околиці бродячі собаки. 
  • Адміністрація ринку обіцяла розібратися в ситуації та вирішити проблему. 

Журналіст «20 хвилин» звернувся до адміністрації ринку 4 липня. Комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок» Степан Горуц запевнив, що про таку проблему він чує вперше, а відходи не можуть викидатися з м’ясного павільйону, оскільки їх розкуповують люди для собак, а якщо щось і лишається, то для них є спеціальні контейнери. Степан Горуц пообіцяв, що ситуацію негайно виправлять. Однак, станом на 16 липня ніяких змін не відбулося.

Періодично журналіст спостерігав, що відходи продовжують викидати у сміттєві контейнери. Контейнери переповнені кістками. На дорозі розкидані щелепи рогатої худоби.

Відео дня

Повернувшись до адміністрації ринку 16 липня, виявилося, що генеральний директор у відпустці. Комерційний директор також не на місці. Телефонні номери до директорів в приймальній надавати відмовились.  

- Я вперше чую про таку проблему, – розповідає технічний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок» Сергій Поліщук. – Раніше цим питанням займався я, але зараз за це відповідальний комерційний директор. Всі відходи вивозилися на утилізацію до «Ветсанзаводу». Я не впевнений, що це відходи саме з території ринку та конкретно м’ясного павільйону. На території ринку є деякі місця, які безпосередньо до ринку не відносяться. Можливо, відходи везуть звідти.

Однак тернополяни у коментарях під попередньою публікацією упізнали на одній з фотографій вантажника, який працює на ринку.

В ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області кажуть, що офіційних скарг щодо цієї проблеми вони не отримували.

- Про цю проблему нам раніше не було відомо, оскільки офіційних звернень від тернополян не надходило, – розповідає начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександр Дністрян. – Якщо в ході перевірки ми виявимо порушення, то на керівництво ринку буде накладено адміністративне стягнення у розмірі від 102 до 170 грн. 

Ми надіслали скаргу до ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за ситуацією з тваринними відходами на ринку.

Довідка

Якщо ви помічаєте порушення санітарних норм на ринку – можна звертатися до відповідних служб:

ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області:

тел. – (0325) 52-30-18;

Управління захисту споживачів:

тел. – (0352) 52-83-71;

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії:

тел. – (0352) 52-18-14;

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства:

тел. –  (0352) 52-13-26;

ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Тернопільське міське управління:

тел. – (0352) 52-01-45

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Володимир

    Пітух, щоб ти там сам скоро гнив, падло бюрократичне
  • Володимир Ваврик

    Степан Горуц
  • Ольга

    Жах... І це все роблять у відкриту, навіть не ховаються...
  • Олексій

    Му**ки одні на тому ринку. Хіба це так важко відгородити ті смітники або якісь старі холодильники встановити для відходів? Там літом ввечері непродихнути! А журналісти молодці,що намагаются повпливати на адміністрацію і виправити такі проблеми.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up