Червона зона: садки і школи у Чорткові закрили до 21 вересня (ОНОВЛЕНЕ)

Червона зона: садки і школи у Чорткові закрили до 21 вересня (ОНОВЛЕНЕ)
  • Поліція наполягла: садочки Чортківської громади знову закриті.
  • Школи теж не працюють.

Про закриття дитячих садків щонайменше до 21 вересня повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук Чортківська міська рада.

Як зазначають у міській раді, у понеділок, 7 вересня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з ініціативи Володимира Шматька дозволила роботу дошкільних навчальних закладів на території Чортківської об’єднаної громади (до 10 дітей у групі). Міський голова запропонував членам комісії піти назустріч батькам, які попри встановлену урядом «червону зону» змушені продовжувати працювати та не мають з ким вдома залишити маленьких дітей.

Втім 8 вересня до Чортківської міської ради надійшов лист від районного відділу поліції із вимогою закрити садочки. Більше того, правоохоронці вчора попередили всіх керівників дитячих садочків Чортківської громади про адміністративну відповідальність у випадку невиконання їхньої вимоги.

Відео дня

✅Що передбачають ці протоколи?

Протоколи складають за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею передбачено чітку відповідальність за порушення правил карантину. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень.

✅Що було б у разі продовження роботи садочків?

Начальник Чортківського районного відділу поліції Анатолій Мельник зазначив: «Якщо садочки продовжили б роботу у період дії «червоної зони» карантину і хтось з дітей захворів би на коронавірус – на керівника ДНЗ чекала би кримінальна відповідальність».

✅Що вирішила комісія?

Тому вже сьогодні, 9 вересня, відбулось ще одне позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді, де прийняли рішення знову закрити дитячі садочки на час дії «червоної зони» на території Чортківської громади, тобто поки що до 21 вересня.

Нагадаємо, згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке  відбулося 3 вересня, до «червоної зони» віднесено міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони.

У коментарях Анна Сеник запитує: А що буде зі школами громади? За попереднім зонуванням ми повинні були б з понеділка розпочати повноцінну роботу. А тепер виходить, що знову на дистанційне підемо чи ще продовжимо канікули? Чесно кажучи не уявляю як розпочати дистанційну роботу, коли вже пів року не бачилася з учнями

Чортківська міська рада відповіла, що школи громади закриті теж до 21 вересня. Навчання розпочнеться, коли Чортків та громада вийдуть з червоної зони.

- У школах Чорткова дистанційне навчання поки не проводиться, оскільки навчальний рік розпочато канікулами ( узгоджено на комісії). Якщо 15 вересня червона зона буде знята то навчання розпочнеться, а ні - розпочинаємо дистанційно працювати, - зазначає у коментарях Людмила Поліщук.

До слова, у Тернополі теж триває протистояння між поліцією та керівниками шкіл та дитсадків щодо порушень карантину. Міська рада вирішила не закривати заклади. Натомість правоохоронці наголошують – мусять реагувати на порушення карантину. Станом на ранок 8 вересня, керівники всіх міських шкіл і садочків мали протоколи за порушення карантинних норм. У поліції наполягають, що штрафуватимуть щодня, доки заклади не закриють. 

Читайте також У Тернополі поліція складає протоколи на керівників шкіл і садків за те. Їм може світити і "кримінал"

Очільник поліції Олександр Богомол звертається до влади, відповідальної за роботу цих закладів, з розумінням віднестися до встановлених прав та нормативів і закрити садочки та школи. В інакшому випадку поліція і далі складатиме протоколи на порушників. Не оминуть перевірки і торговельні та розважальні заклади. Невиконання карантинних норм може завершитися для порушників і кримінальною відповідальністю.

Якщо батьки приведуть дітей в школу, а вони захворіють COVID 19, то тоді кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно зі статтею 325 ККУ, повідомляє "Досьє 102".

Довідка

Станом на 8 вересня на Тернопільщині на дистанційне навчання у районах «червоної» епідемічної зони перейшло 243 заклади освіти до яких відносяться дошкільні та позашкільні навчальні заклади.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up