Чи безпечна полуниця, яку продають тернопільському ринку

Чи безпечна полуниця, яку продають тернопільському ринку
  • Сезон полуниці вже розпочався, тернополяни вже активно купують її на на Центральному та новому критому продуктовому ринку VIP маркет.

  • Чи є нітрати в полуниці, перевірила журналістка “20 хвилин”.

На ринках і супермаркетах вже з’явились ягоди. Продавці на критому продуктовому ринку VIP маркет ринку кажуть, що тернополяни вже почали масово їх полуницю. Журналістка “20 хвилин” купила два види полуниці, вартістю 35 гривень за кілограм та 55 гривні на кілограм.

Ми віднесли ягоду в лабораторію, яка працює у м’ясному відділі на продуктовому ринку VIP маркет на вул. Шептицького. Перевірити там продукти може кожен, хто бажає. Вартість процедури - 2,50 - 4 гривні.

Ягоди натирали на терці, добавляли до цього пюре необхідні для перевірки розчини.

Відео дня

- Щоб провести аналіз на нітрати, нам потрібно взяти продукцію. Перетерти її у пасту, пюре, - розповідає лаборант Олександра Стефанишин. - Потім зважуємо 10 грам, доливаємо 50 мілілітрів спеціального розчину квасців алюмокалієвих. У нас є аналізатор іонів, який показує концентрацію нітратів. Ми постійно перевіряємо полуницю, і цьогоріч ще жодного разу не виявили перевищених нітратів. 

Кожен продукт має допустиму граничну міру концентрації. Полуницю відносять до фруктів і згідно з таблицею допустима норма 60 мг нітратів на кілограм.

В одній полуниці, яку ми купили, було 2 мг нітратів. А в іншій 15 мг нітратів. Тобто, нітрати в нормі і полуниця виявилась безпечною.

Зазначимо, якщо аналіз показує, що кількість нітратів не відповідає нормам, тоді у лабораторії складають відповідний акт. Продавець може відповідати за продаж неякісних продуктів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Елена Шафар

    Ні не їмо .це дуже небезпечно

    Елена Шафар reply Елена Шафар

    Дмитренко Віта  я звами шановна пані згодна Но я живу на балконі.А свою полуницю мені привозе сестра із села.так щоми слав богу не  їмо залюбки.і варення вдосить

    Дмитренко Віта reply Елена Шафар

    Елена Шафар я про те, що свою. Можна мати і не їсти магазину хімію☺️☺️☺️

    Елена Шафар reply Елена Шафар

    Дмитренко Віта  про свою і мови нема .Я мала на увазі із привоза

    Дмитренко Віта reply Елена Шафар

    Елена Шафар своя вже на городі є☺️☺️☺️
  • ната

    поцілуйте медиків в дупу все що не станеться винні медики не йдіть до них або нежеріть  всяку хрень
  • Володя Древніцький

    ні  але це на руку медиками  їжте травіться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up