Чи є у вас за що ще жити під час карантину? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Чи є у вас за що ще жити під час карантину? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Уряд може продовжити карантин, хоча деякі обмеження планує послабити. Проте далеко не кожен українець має достаньо заощаджень, аби пережити нелегкі часи. 

Зараз частина людей, як і раніше ходять на роботу, частина - працюють віддалено, багато людей не працюють взагалі. Доходи українців зараз дуже неоднорідні. Комусь зберегли зарплату, когось відправили у відпустку за власний рахунок, а комусь зарплату через особливі умови праці навіть підвищили. Тож "запас міцності" у представників різних професій тепер різний.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю РБК-Україна, що за розрахунками Національної Академії наук України, які були отримані нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності. Один, орієнтовно, це кінець квітня та, орієнтовно, між 3 і 8 травня.

"20 хвилин" запитала своїх читачів на сайті 20minut.ua, чи підтримують вони продовження карантину.

Відео дня

Читачі в Instagram щодо продовження карантину проголосували наступним чином

Нагадаємо, результати опитувань, проведених Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 10-12 квітня 2020 року, продемонстрували, що:

55% опитаних українців зазначили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менше аніж на місяць.

17% зазначили, що їм вистарчить збережень на термін до 2-ох місяців,

8% – до 3-ох місяців.

9% – до півроку і більше.

Водночас, 82% заявили, що почали економити кошти під час карантину, 16% – зазначили, що не роблять цього. Останніх більше серед чоловіків та більш забезпечених громадян. 

Відносна більшість (37%) заявили, що у випадку втрати джерела доходів, швидше за все шукатимуть роботи чи підробіток,

15% намагатимуться позичити в близьких та рідних,

10% зазначили, що вийдуть на акції протесту, чи бунти,

4% – готові взяти позику фінансових установах.

14% – дали інші відповіді,

16% заявили, що у них не може виникнути ситуації втрати доходів,

13% – не змогли зазначити, як діятимуть у такій ситуації.

Пошуком роботи чи підробітку за умови втрати джерела доходів більше займатимуться чоловіки, молодші та більш забезпечені респонденти, готові вийти на протести – старші та бідніші. 

70% підтримують можливе рішення щодо продовження карантинних заходів у разі загострення ситуації з поширенням коронавірусу до червня цього року. 23% – проти цього. 

Дослідження проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: 10-12 квітня 2020 року.

А на скільки часу вам вистачить грошей, щоб і далі жити в умовах карантину? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • vasya krytuy

    щоб усі громадяни були в однакових умовах я пропоную, окрім медиків, правоохоронців, пожежників, комунальників, вчителів та деяких інших призупинити виплати зарплат на період карантинних заходів, а особливо депутатам, міністрам і іншим держслужбовцям в=ищого рангу, оскільки іхня праця на даний час неефективна ККД=0.
  • .

    Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!
  • Міша

    гроші уже скінчились, якщо місцева влада не прийме рішення підтримувати простих жителів Тернополя, а не тільки підприємців, потрібно буде Надала та його свиту посадити на вила та винести з мерії

    Ivanka reply Міша

    Надал роками краде наші з вами гроші, починаючи від бруківки із заводу своєї жінки та закінчуючи з махінаціями із виділенням земельних ділянок. І що? Крав! І далі буде красти! А таки як ви лохи будете рахувати копійки до зарплати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up