Партнер рубрики Події

Чи хочуть тернопільські жінки святкувати 8 Березня, або Яка там Клара Цеткін!

Чи хочуть тернопільські жінки святкувати 8 Березня, або Яка там Клара Цеткін!
  • Бути жінкою приємно, а коханою жінкою - ще краще!
  • Не так важливо, коли саме святкувати. Важливо про це нагадувати і чоловікам, і жінкам.
  • Це прекрасна можливість насолодитись теплим сімейним обідом, наговоритись, кажуть тернополянки. 

Свято квітів, ніжності і весни. Той день, який хочеться провести у колі найдорожчих людей. І байдуже – чи вони подарували букетик первоцвітів, чи тур на Балі. Так думають тернопільські жінки. А ще для «20 хвилин» вони поділились своїми роздумами, чи варто відзначати 8 Березня і що для них означає це свято.

Зізнаємось, ми опитали понад 20 представниць прекрасної статі. Можливо, це і не показник, але жодна (!) з опитаних не відмовилась би від привітань 8 Березня і від уваги з боку представників сильної статі. І жодна з них не побажала, аби цьогоріч святкування було останнім… Зрештою, читайте самі.

Для жінки головне увага від коханої людини

Катерина БОЙКО, заступник голови обласної Спілки учасників АТО:

Відео дня

- Перш за все, це свято весни, коли прокидається природа, розквітають первоцвіти,а разом з ними - ніжні почуття до коханої людини. Це свято ніколи не викликає асоціації з радянським і Кларою Цеткін, на чому останнім часом акцентують увагу. Незважаючи на те, що я народилася в радянські часи і навіть при Союзі пішла в школу, ніколи 8 березня не святкували так як зараз. Пам'ятаю в дитинстві батько дарував фломастери, підсніжники. Майже щороку мені дарують квіти на початку березня. Вітати чи не вітати жінок з днем весни - це особиста справа кожного, єдине щоб це було від душі. Для жінки головне увага від коханої людини, позитивні емоції та приємно проведений час. А квіти, подарунки - то другорядне. Але чому 8 березня в нас щороку вихідний? Невже задля того, щоб купити букет квітів потрібно цілий день? От і зараз - маємо 4 вихідних замість того, щоб працювати на благо суспільства та України. Але бути жінкою приємно, а коханою жінкою - ще краще! Бажаю всім гарного весняного настрою і позитиву, нам цього зараз так бракує!

Не розумію, чому така колотнеча навколо цього дня

Олена СТЕПАНОВА, юрист:

- 8 Березня, якщо бути зовсім відвертим, - це для мене просто вихідний день. Сама не святкую, але маму завжди вітаю. І знаю, що їй важливо в цей день отримати від рідних людей, передусім, увагу. Окрім того, бачу, що їй приємні й наші подарунки. Це свято – фактично перше весняне і тому, ймовірно, у мене асоціюється саме з тюльпанами. І взагалі: не розумію, чого така колотнеча навколо того дня… Мені здається, це особиста справа кожного – шанувати цей день, чи ні. Вітати саме в цей день жінок і дарувати їм квіти, чи робити це щодня. А зараз оці дискусії.. Як на мене, хто хоче - нехай святкує, хто не хоче – не святкує. І всі проблеми!

Свято рідних, коханих і ніжних

Ірина НАКОНЕЧНА, директор ресторану:

- Кожен з нас якісь стереотипи свят черпає ще з дитинства, тому для мене 8 Березня - свято жінки, яку чоловік вважає жінкою. А саме: рідною, коханою, ніжною і тендітною. І не так важливо, коли саме святкувати. Важливо про це нагадувати і чоловікам, і жінкам. А якщо людині дати можливість привітати "колись",  це відкласти на «ніколи»... Впевнена, що з дитинства потрібно закладати хлопчикам повагу до жінки і дівчини. Але це вже залежить від оточення і виховання.

Це чудовий світлий день у колі рідних

Вероніка ГРИЦИШИН, керівник відділу Iнтернет-просування:

- Часто чула про те, що свято 8 Березня - і не свято зовсім, і не варто його святкувати. Для мене це чудовий світлий день, який я планую провести в колі сім'ї і привітати своїх рідних жінок... Отримати букет тюльпанів чи підсніжників, відпочити від щоденних турбот, почути приємні слова від найдорожчих чоловіків. Це прекрасна можливість насолодитись теплим сімейним обідом, наговоритись. Через свої щоденні клопоти ми забуваємо про основне - свою родину. А цього робити ніяк не можна. Я щиро вітаю всіх жінок і бажаю весняного настрою та гармонії в душі.

Свято собі потрібно створювати постійно

Аліна НАЗАРИК, власниця турагенції:

- 8 Березня я можу собі влаштувати щодня! Думаю, не варто чекати одного дня в році, щоб тобі подарували квіти чи наговорили купу приємностей. Головне, цей настрій мати в душі весь час. Тішитись, коли гарна погода, насолоджуватись кожним сонячним весняним днем і цінувати своїх найближчих найрідніших людей, які готові щодня тобі подарувати свято та приємні емоції. Головне – це ставлення до свята. А його потрібно собі створювати постійно. Не забуваємо, що ми самі творці свого життя. І нехай у всіх жінок щодня в душі буде весна!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Нашо вам то москальське свято
  • Цьвєк

    Яка жінка не поважає 8 березня-то вона корова,або бичка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up