Партнер рубрики Події

Чи карають водіїв маршруток, які не видають квитки за проїзд у Тернополі

Чи карають водіїв маршруток, які не видають квитки за проїзд у Тернополі
  • Водій маршрутки №13 у Тернополі навідріз відмовлявся видавати квитки пасажирам, які платити за проїзд готівкою, - каже тернополянка Ольга. І такі ситуації непоодинокі.  

  • Що робити, якщо водій вперто не хоче давати квиток, дізналась журналістка “20 хвилин”.


 

Чергова неприємна ситуація із водієм маршрутки №13 трапилась із тернополянкою Ольгою у понеділок, 6 травня.

   - Я їхала практично ціле коло маршруткою №13, і за весь цей час водій не видав жодного квитка тим пасажирам, які платили готівкою, - каже тернополянка Ольга. - Пасажири вимагали квитки, скандалили, але у відповідь він лише кричав: “Проходь і не затримуй людей”.

І такі ситуації у Тернополі непоодинокі. Водії грубіянили пасажирам, відповідали у нецензурній формі, один водій маршрутки навіть хотів кинути в пасажирку валідатором.

Відео дня

Тернополяни лиш пишуть про це гнівні пости у Facebook чи обговорюють це між собою. Але, як вияснила журналістка, жодної скарги на водіїв маршруток, які не видали квитки у Тернополі, немає. Водночас всіх цікавить чи покарали хоча б одного із цих водіїв. 

Перевізник та водій за невидачу квитка за проїзд пасажиру відповідає перед ГУ ДФС у Тернопільській області та Держпродспоживслужбою, пояснюють у міській раді.

    - У випадку, коли водій відмовляється видавати квитки, пасажирам варто звертатися у зазначені інстанції, - коментує керівник прес-служби міськради Мар'яна Зварич.- У міську раду за останній місяць не було направлено жодної скарги щодо не видачі квитків у маршрутках, автобусах чи тролейбусах.

Пасажир, який хоче написати скаргу, повинен сказати номер транспортного засобу, хто був водієм, точну дату та годину, коли трапився інцидент, пояснюють у Держпродспоживслужбі.  Покарання тягне за собою накладення штрафу від 17 до 170 гривень, але жодного водія у Тернополі за це не покарали. 

    - Наразі скарг не було на те, що водії не видають квитки за проїзд, - коментує прес-секретар Держпродспоживслужби Наталя Гресько. - Якщо до нас надійде скарга, то ми проведемо фактичну перевірку перевізника та повідомимо про її результати заявнику. Але ж тернополяни радше напишуть пост у Facebook, аніж зроблять скаргу.

І в міській раді, і в Держпродспоживслужбі розпочати будь-які дії стосовно водіїв-порушників можуть лиш за наявності скарги. 

Довідка:

  •  Адреса Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області м. Тернопіль вул. Микулинецька, 20. Телефон гарячої лінії : (0352) 52-10-10
  • Адреса Тернопільського управління Головного управління ДФС 46003, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1. Телефон громадської приймальні: (0352) 43-46-33

Опитування

Що зробите ви, якщо водій відмовиться видавати квиток чи нагрубіянить?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Назар Городиський

    Нехай всі знають "хероя" який не видає квитки!І порушує карантинні норми!
  • giryna

    Це замкнуте коло. Який водій назве своє повне ім'я, щоб на нього накатали скаргу? Я теж неодноразово стикалася з такими що не видавали квиток, тепер поповняю картку і рохраховуюся нею щоб не псувати собі настрій, але наступного разу як буду їхати в маршрутці за готівку і водій не видасть квитка, просто вийду і пересяду в іншу. Цікаво, скільки маршруток я поміняю :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up