Партнер рубрики Події

Чи працюють курси англійської на карантині. Як вивчити іноземну мову безкоштовно

Чи працюють курси англійської на карантині. Як вивчити іноземну мову безкоштовно
  • Тернопільські студенти готуються здавати Єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступу на магістратуру.
  • Як підготуватися до іспиту та чи працюють курси іноземної мови у місті – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Для вступу на магістратуру студентам після закінчення 4 курсу необхідно скласти ЄВІ (ЗНО) з іноземної мови. Для подальшого вступу рейтинги для вступу формуватимуть на основі результатів іспиту та середнього балу залікової книжки. Однак саме тестування з англійської мови лякає студентів.

- Я не знаю, як мені скласти ЄВІ з іноземної мови, - розповідає студент ТНТУ Вадим. – Мені англійська мова ще зі школи давалась важко. Раніше для магістратури складати іспит не потрібно було. З одного боку це правильно, що стати магістром зможуть ті, хто добре знає іноземну мову, але з іншого – не всі спеціальності потребують знання іноземної мови. Так багато студентів, які справді добре навчаються і можуть стати хорошими спеціалістами, просто не зможуть потрапити на магістратуру через те, що не знають, або знають іноземну мову не достатньо добре.

Щоб підготуватися, студенти часто відвідують курси іноземної мови. Їх проводять як у приватних школах, так і в університетах. Однак через карантин з цим виникли труднощі.

Відео дня

- Я відвідував курси іноземної мови, бо почав працювати в ІТ-компанії і англійські треба «підтягнути», - розповідає тернополянин Олександр. – Я відвідував курси іноземної мови до карантину. Це справді дає позитивні результати, особливо говорити та сприймати мову на слух. Я планував знову піти на курси перед ЄВІ, але школи іноземних мов або на карантині, або працюють онлайн. Хоч вони і працюють, але я взагалі не можу чогось навчитись, коли дивлюсь в монітор комп'ютера. Мені потрібно безпосередньо живе спілкування.

Чи працюють курси іноземних мов?

У Тернополі є понад 30 центрів, де навчають іноземної мови. Журналіст «20 хвилин» дізнався, як вони працюють на карантині та чи працюють взагалі.

Як розповіли у одному з центрів, через карантин навчання у аудиторії довелося призупинити.

- Поки що ми були змушені припинити навчання, - розповідає менеджер однієї зі шкіл іноземних мов Сергій. – У нас вивчали не тільки англійську, а і німецьку, французьку, італійську, польску мови. Наразі ми займаємось перекладами документів. Я думаю, що до кінця місяця ми повністю відновимо роботу.

Однак багато курсів іноземної мови вже відновили роботу після послаблень. Вони навчають як в аудиторіях, так і дистанційно.

- Курси іноземної мови ми проводимо як наживо, так і дистанційно, - розповідають в одній зі шкіл іноземних мов. – Є різні методики вивчення мови. Це можуть бути як навчання з викладачем з групою, так і індивідуальні заняття. Однак перш за все потрібно оцінити рівень знань та встановити мету – для чого потрібно вивчати чи покращувати знання мови. Це може бути підготовка до іспиту або для виїзду за кордон, тощо. Після оцінювання знань можна скласти індивідуальну програму і переходити до вивчення.

Скільки коштують заняття на курсах

Якщо ви вирішили іти на курси з іноземної мови, варто розуміти, що кілька уроків не вистачить. Вартість одного уроку в групі в середньому коштує 150 гривень. Тривалість такого уроку близько години.

Якщо ви хочете обрати індивідуальні заняття, вартість уроків буде вища. Ціни починаються від 350 гривень за годину навчання, однак такі уроки, як пояснюють у школах іноземних мов, значно ефективніші, оскільки викладач зосереджений лише на одній людині.

Як вивчити мову самому?

Не кожен може дозволити собі відвідування платних курсів. Тому можна знайти безкоштовні альтернативи.

Існує велика кількість безкоштовних навчальних платформ, де можна прослуховувати курси з іноземної мови. Однак більшість курсів мають заготовлені та завчасно записані відео-уроки, тому вам не вдасться задати питання лектору. До того ж, під час таких онлайн-занять ви не зможете спілкуватися з іншими та перебувати в англомовному середовищі, тому вивчати англійської можна самому, однак це буде важче.

Є і чимало ресурсів, де можна проходити тести з іноземної мови.

Ще один спосіб «підтягнути» англійську – навчальні відео. Особливо багато відео-уроків можна знайти для дітей на YouTube, де мову вчать за допомогою мультфільмів та анімацій. Також є окремі ресурси, де можна переглядати різні фільми та розважальні відео англійською з українськими субтитрами. Так можна навчитися сприймати мову на слух та поступово вивчати нові слова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Хтось

    Комусь легко вчити мову, а комусь добре дається фізика чи якісь інші предмети. Кожен має свій хист. Тому нема чого ображати інших, вважаючи себе дуже розумним, тому що справді розумна та мудра людина ніколи не опуститься до образи собі подібних.
  • Тарас Петрук

    та шо там вчити?! тільки лопухам тяжко доходить)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up