Партнер рубрики Події

Чи працюють ринки Тернополя та чи підняли ціни. Ми перевірили

Чи працюють ринки Тернополя та чи підняли ціни. Ми перевірили

Журналіст «20 хвилин» перевірив, чи працюють місцеві ринки. Дізналися, що можна придбати, чи не зросли ціни та що кажуть продавці. Про це у матеріалі.

Через ситуацію, яка склалась у країні, багато тернополян намагаються придбати продукти та речі першої необхідності. Ми дізнались, яка ситуація на місцевих ринках.

Центральний ринок

На центральному ринку багато кіосків зачинені. Деякі входи перекриті, але ринок працює. Деякі продавці вийшли на роботу. Можна придбати овочі та фрукти, побутові товари, побутову хімію та засоби гігієни. Однак частина ринку, де продають одяг та взуття порожня. Кіоски зачинено. На територіях ринку працювали кілька точок, де можна купити одяг, нижню білизну, шкарпетки, тощо.

Відео дня

Як розповів один з продавців овочів та фруктів – з постачаннями важко, але все під контролем.

– Морква, цибуля, картопля з півдня України зараз не їде – проблеми з поставками. Але ми маємо ще запаси продуктів, є постачальники з інших регіонів, є місцеві постачальники. Також можна буде закуповувати товари за кордоном, – каже продавець пан Володимир. – Людей мало на ринках, як продавців, так і покупів. Але ми працюємо.

У м’ясному павільйоні всього кілька продавців. У критій частині ринку також є продавці. Яйця, до слова, дешевші ніж у супермаркетах. Є і по 2,3 грн. Продають рибу та м’ясо. 

– Ціни ніхто не піднімає, я вас запевняю. Це не час, щоб спекуювати. Всі ми розуміємо, яка ситуація в країні, – розповіла одна з продавчинь.

Овочевий ринок

На овочевому ринку також є торгівля. Ціни не піднімають. Є все необхідне Також є кіоски з солодощами, печивом, крупами, продають яйця, молоко, свіжий хліб.

Продавці розповіли, що ніхто не підняв ціни та не буде цього робити.

Ринок на 15 Квітня

На цьому ринку також були продавці. Вони заспокоюють – працюють і тернополяни можуть приходити, ціни ніхто не піднімав.

Тут працювало багато кіосків з одягом. Також продавали дитячі іграшки.

Один з підприємців розповів, що крім торгівлі вони займаються волонтерством.

– Нам повідомили, що військовим, які готуються до відправки, бракує рюкзаків. Зараз я ходжу по підприємцям – хто чим може, тим допомагає, – каже чоловік.

Нам показали сумки та павер–банки, які підготували для військових.

Загалом підприємці та продавці залишаються спокійними та не збираються піднімати ціни.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up