Чому підприємці перекрили трасу у напрямку Хмельницького (НАЖИВО)

Чому підприємці перекрили трасу у напрямку Хмельницького (НАЖИВО)
  • На дорозі міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка сьогодні, 9 листопада, зібралися підприємці. Вони з плакатами ходять по пішохідному переходу. Періодично пропускають автомобілі. 
  • Що ж вимагають? На місці працює журналіст "20 хвилин". 

"Право на працю" - плакати переважно такого змісту тримають у руках підприємці. 

Про акцію протесту попередили поліцію. Мітингарі кажуть, що кожні 15 хвилин пропускають автівки. 

Відео дня

Протестують проти свавілля влади, фіксалізації та запровадження касових апаратів, а також за введення мораторію на всі види перевірок. 

Нагадаємо, влада вирішила взяти під контроль фізичних осіб-підприємців (ФОП), які працюють в сферах торгівлі та громадського харчування.

20 вересня пропрезидентська монобільшість у Верховній раді внесла зміни до податкового законодавства і зобов'язала ФОПів, які займаються реалізацією продукції та послуг населенню, проводити всі операції через реєстратори розрахункових операцій.

Серед автомобілістів були як ті, що підтримували громадський рух SaveФОП, так і ті, що обурювалися подібній акції протесту. 

Кожні 15 хвилин активісти зходили з дороги аби потік машин не був надто великим та давали проїхати автомобілістам. Багато водіїв сигналили в підтримку підприємців, особливо тих. що керували вантажівками.

Та були і такі, що відверто обурювалися обмеженню руху з боку активістів SaveФОП. Декілька разів в сторону підприємців лунала лайка.

- Чому не в Києві, а саме в Тернополі? - каже автомобіліст Олександр. - Що звичайні автомобілісти їм зробили? Не розумію, вони протестують проти дій влади чи звичайних людей.

Акція тривала близько години. Як повідомила голова провспілки піприємців та організатор акції Наталія Шоломейчук, участь в протесті взяли 260 осіб. Саме стільки підписів поставили підприємці в журналі на підтримку даної акції.

- Це для внутрішнього розуміння, підприємці яких саме сфер підтримують нас, - каже вона. - Ми постійно говоримо та закликаємо владу до того, щоб сісти за стіл переговорів. 

Також організаторка розповіла, що на акції були присутні не тільки підприємці з Тернополя, але і з навколишніх сіл та міст.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (121)
  • Semen Semenuch

    а також за введення мораторію на всі види перевірок - not bad
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/chomu-pidpriemtsi-perekrili-trasu-u-napryamku-hmelnitskogo-nazhivo-11162012.html

  • Walentyna Welhan

    Може якби були чесними то було б краще, брешуть по документам що оренда 2 тис насправді 40.000 самі себе в яму заганяєте
    Що до оренди 2.000 та 40.000 власний досвід
  • Walentyna Welhan

    Люди як завжди не мають чим зайнятись
  • Степан Тимошик

    Перед виборами за землю агітували плати вс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up