Партнер рубрики Події

Чому у парку Слави 15 "швидких" та кого вони рятували

Чому у парку Слави 15 "швидких" та кого вони рятували
  • Восьмий чемпіонат бригад швидкої меддопомоги відбувся 12 жовтня в парку Слави.
  • На змагання приїхало 15 команд з усієї області, з Тернополя - одна команда.  
  • У кожної команди було чотири конкурсних завдання на виконання яких судді давали по 10 хвилин. 

- У завданні "Фатальна грушка" хлопчик проковтнув шматочок груші в якому була бджола і вона вкусила його в ротовій порожнині, - розповідає доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги ТДМУ, старший суддя-координатор змагань Роман Ляхович. - Все закінчилось фатально. А це конкурс передбачає оцінку стану цього хлопчика, далі стан дитини погіршується і медики мають виконати конікопункцію (хірургічна операція, що являє собою невідкладну медичну допомогу і представляється серединним розсіченням гортані між перстнеподібним і щитоподібним хрящами в межах перстнещитоподібної зв'язки - прим. ред.)

Ще одне завдання: двоє студентів-медиків в парку, в кущах помітили чоловіка близько 25-років з вогнепальним пораненням з масивною кровотечею. Побачивши, що його стан критичний наклали тугу пов'язку, але у постраждалого наступила зупинка серцевої діяльності. Вони розпочали кваліфіковані реанімаційні заходи та викликали "швидку". За сценарієм "швидка" під'їжджає через сім хвилин і медики надають допомогу чоловіку. Якщо бригада добре працює, то судді оголошують, що пацієнт виживає, якщо ні, то він помирає. 

Відео дня

Є завдання і на стадіоні. Для нього зістарили двох студентів, які гратимуть людей старшого віку, які пішли на футбол, але перед тим випили алкоголю. У одного з них піднімається тиск, починаються головні болі, крутиться голова. Його товариш викликає "швидку" Але, коли медики під'їжджають, то погано стає тому, хто їх викликав: чоловік втрачає свідомість і в нього виникає клініка геморагічного інсульту. Завдання команди - негайно зайнятись лікуванням чоловіка і якомога скоріше доставити його до психоневрологічної лікарні. 

Останній конкурс - "Умілі руки", в якому фельдшер, медсестра та лікар мають накласти джгут, провести тампунування рани.  

Представники тернопільської команди Анастасія Мельник та Тарас Шостак розповідають, що такі змагання дуже корисні для медиків. Адже вони не знають, які завдання будуть і за яким сценарієм, а тому, щоб підготуватись, потрібно повторити усі протоколи. 

- У нашій команді медики з різних бригад, - розповідає Анастасія. - Щороку на ці змагання йдуть різні медики. Це досвід і відшліфування своїх практичних навичок. Адже такі такі ситуації, які ми проходимо на змаганнях, в реальному житті нечасто трапляються. Але ми мусимо бути готовими до них, щоб надати якісну медичну допомогу. 

Медики кажуть, що звісно розуміють, що під час змагань вони надають допомогу манекенам, а в реальному житті на рахунку кожна секунда. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up