Партнер рубрики Події

Чому закрили "п'яну" справу Овчарука

Чому закрили "п'яну" справу Овчарука
  • Третє судове засідання у справі голови Тернопільської облради відбулось 21 листопада у міськрайонному судді. 
  • А 22 листопада суд виніс постанову про закриття провадження. Причина - відмова від показів відразу двох свідків. 

Пан Овчарук, на якого склали протокол за відмову проходження алкотста, не з'явився на жодне судове засідання. Адвокат чиновника Костянтин Василишин оскаржував саме протокол патрульних. Мотивуючи це численними, на його думку, порушеннями з боку поліцейських під час складання самого протоколу. Тим, що Віктор Овчарук нібито не відмовлявся від проходження медогляду на вміст алкоголю у крові в медзакладі. Та що свідки підписали протокол, не бувши присутніми в той момент, як його оформляли.  Спершу 9 листопада на суд не прийшла одна з понятих, тому заслухавши лише одного свідка, суд призначив ще одне засідання на 21 листопада. На ньому понята заявила, що підписала незаповнений бланк, який їй дали патрульні і тих, свідчень, які там вписані - вона не давала. 

Тоді суддя озвучила, що суд йде у нарадчу кімнату, а рішення буде вранці 22 листопада. В суді 22 листопада журналістці "20 хвилин" повідомили, що провадження закрили, бо двоє свідків відмовились від своїх свідчень. 

У управлінні патрульної поліції рішення суду поки не коментують. Але не заперечують того факту, що можливо подаватимуть апеляцію, оскільки вважають покази свідків неправдивими.

Відео дня
blockquote>

Нагадаємо, вночі 12 жовтня патрульні зупинили на вул. Малишка у Тернополі іномарку. За кермом, виявилося, був голова облради Віктор Овчарук. Від нього, зазначено в протоколі, патрульні чули запах алкоголю, хода була нечіткою, руки тремтіли. Від проходження алкотесту "Драгер" посадовець відмовився. Тому на нього склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – за відмову. Нашим журналістам Віктор Овчарук тоді пояснив тоді, що пив валеріану, адже почувався дуже погано. У нього гіпертонічний криз і від ночі він був у лікарні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Victor

    В цивілізованих країнах такий боров  був би після першого разу у відставці.А тут офіційно другий раз,і другий раз на всі правоохоронні органи нападає сліпота.Пишу з Лондона,в якому живу вже 14 років,і весь цей час спостерігаю за подіями в Україні. МІ

    ій висновок:люба психлікарня має серед пацієнтів адекватніших людей,ніж сидять  у нас у владі.Корупція і кумовство  з'їли Україну.
  • York

    Це логічно! Для обласної ради в Тернополі завжди існує інший вирок, ніж для звичайних людей. Вони вище закону, і поліція може спостерігати тільки.
  • анонім

    алкашня при владі
  • тойво

    тобто,якщо ловлять когось бухим за кермом,можна скаазати сміло - а я валеріанаку пив.і опше,я слабонький.

    цеперемога,однозначно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up