Де у Тернополі потрібні оглядові дзеркала (для обговорення)

Де у Тернополі потрібні оглядові дзеркала (для обговорення)
  • Встановити дзеркала огляду для покращення виїзду авто пропонує депутат Тернопільської міської ради Юрій Штопко.
  • На сесії міськради депутати запит підтримали. Тепер потрібно визначити місця, де потрібно встановити такі дзеркала. 

У депутатському запиті Юрій Штопко просить до кінця 2018 року визначити, де необхідно встановлення дорожніх дзеркал огляду, передбачити кошти на їх встановлення в бюджеті 2019-ого. Та доручити профільному управлінню Тернопільської міської ради провести закупівлю та монтаж дзеркал до березня 2019-ого.  

- В одному з будинків на Леся Курбаса ОССБ встановило шлагбауми та оглядове дзеркало, - каже жителька "Аляски" пані Світлана. - В них будинок побудований буквою "П", там десь квартир 120, багато авто і при виїзді з двору обмежена видимість. Думаю, що це дзеркало там дуже доречне. У місті є чимало таких поворотів та виїздів, де оглядові дзеркала були б дуже потрібними. Це безпека і водіїв, і пішоходів.

Нагадаємо, такі дзеркала часто використовують у зонах паркування, біля небезпечних поворотів та в інших місцях підвищеної небезпеки. Оглядові дзеркала відрізняються від звичайних тим, що мають більший кут огляду. Завдяки різним діаметрам дзеркал можна побачити більші кути місцевості, на яких вони стоять. 

Вуличні варіанти оглядових дзеркал встановлюють:

- біля дворів, де відбуваються часті в'їзди і виїзди авто;
- поблизу огороджених територій чи біля об'єктів організацій, підприємств;
- на перехрестях, де будинки чи споруди розміщені близько один до одного;
- неподалік залізничних переїздів;
- біля дошкільних і шкільних закладів чи у інших місцях, де є пішохідні зебри і перехресні сполучення транспортних шляхів;
- на територіях, де є різкі повороти чи нерівності;
- на дорогах, що розташовані в гірській місцевості;
- біля гаражів і зон паркування та ін.

Де, на вашу думку, в Тернополі потрібні оглядові дзеркала? Свої відповіді пишіть у коментарях під цією публікацією. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Taras Kokovsky

    виїзд з вулиці В.Гнатюка на вул. За Рудкою поруч з магазином "Дукат" (Новий світ)
  • Тарас

    Виїзд з вул. Липова на вул. Острозького (навпроти шкірвен диспансеру).
    Завжди знаходяться олені, які паркуються впритул до виїзду.
    Поворот у сторону філармонії наче гра у рулетку, проскочиш/не проскочиш.
    Пан Юрій Штопко кожного дня там їздить і наче не бачить проблеми.
  • Anonymous

    Перехрестя Глибокої і Чайковського - видимість при виїзді з Глибокої в обидва боки обмежена.
  • York

    Повне безглуздя! Знову гроші викидають. Якщо водії дотримуються правил дорожнього руху, вам не потрібні дзеркала. Є ніде в Європі..

    Taras Kokovsky reply York

    у тамтешніх водії певно виняткові очі в вони бачать крізь будівлі і перешкоди :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up