"Немає управи на нашого голову ОСББ", скаржиться тернополянка

"Немає управи на нашого голову ОСББ", скаржиться тернополянка

- Може, ви мені зарадите, бо вже куди тільки не зверталась, - голос жінки по той бік телефону, був надто стривоженим. – Немає управи на нашого голову ОСББ. Живу на вул. Галицькій, у будинку є 7 квартир. Не можу вступити до ОСББ – його голова або тікає, або загадково губить мої заяви, або щораз знаходить якісь «відчіпні» причини.

Жінка розповіла, що близько двох років тому вона придбала квартиру у невеличкому будинку. Там було вже створене ОСББ. Вона написала не одну заяву на вступ. Проте досі не може стати членом ОСББ і отримати довідки, потрібні для різних інстанцій.

- Дві з семи квартир в нашому будинку належать голові ОСББ, в інших проживають квартиранти, - розповіла тернополянка. – Навіть якби зібрати загальні збори і переобрати голову – всіх власників не зберемо. А таке враження, ніби це ОСББ було умисне створене для якоїсь мети. Тобто, благоустроєм ніхто не займається. Навіть договору на вивіз сміття немає – про що далі говорити!

Жінка опинилась в непростій ситуації, адже терміново потрібні довідки про склад сім’ї. Де їх взяти – не знає.  

Відео дня

Якщо людина купила квартиру – вона автоматично стає співвласником осіб в багатоквартирному будинку, пояснив голова ГО «Рада голів ОСББ Тернополя» Сергій Лупак.

- Раніше, до 2015 року, для того, щоб стати членом ОСББ, потрібно було писати заяву і на загальних зборах приймалось рішення, - каже Сергій Лупак. - Зараз цього робити не потрібно – ця норма виключена із Закону України «Про ОСББ».

В Тернополі створено відділ реєстрації місця проживання, він володіє інформацією про всіх зареєстрованих співвласників будинків в обласному центрі. Саме на них було покладено обов’язки видачі всіх довідок і документів, що стосувались, зокрема, і власників та співвласників житла.

- Тобто, ОСББ і жеки далі видають довідки, за старою практикою, адже у новому відділі брак працівників і немає достатнього програмного забезпечення, - каже Сергій Лупак. - Але деякі форми таки ця структура видає.

Довідки про склад сім’ї можна отримати у відділі реєстрації проживання особи.

Відділ реєстрації проживання особи

 

Горохівський Антон Миколайович

начальник відділу

404209

 

Глов’юк Лариса Іванівна

головний спеціаліст

404213

 

Процишин Надія Петрівна

головний спеціаліст

404213

 

Живчик Олена Богданівна

головний спеціаліст

404213

 

Леськів Вікторія Ігорівна

головний спеціаліст

404213

 

Синовицька Світлана Анатоліївна

головний спеціаліст

404213

 

Мельничин Ольга Романівна

головний спеціаліст

404213

 

Графік роботи та прийому:

Понеділок – четвер: 8.00–17.15, п’ятниця: 8.00-16.00

Обідня перерва: 13.00–14.00

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alyna Lyashuk

    Заертайтесь до адвокатів.
  • Alyna Lyashuk

    ВСІ ЗІБРАНІ КОШТИ ЗБИРАЮТЬ АЛЕ ПОСЛУГ НЕ НАДАюТЬ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up