Партнер рубрики Події

Сьогодні, 27 грудня: святкують День мудрих думок

Сьогодні,  27 грудня: святкують День мудрих думок

Натхнення і цікаві ідеї не покидатимуть вас цього дня. До нового року залишається якихось чотири дні.

 

А ще 27 грудня - День витинання сніжинок.

27 грудня сталась низка важливих історичних подій:

Відео дня

537 — У Константинополі, столиці Візантійської імперії, освятили храм святої Софії, який протягом тисячоліття був головним храмом православного світу.
1929 — Сталін проголошує політику "ліквідації куркульства як класу".
1932 — Постанова ЦВК і РНК СРСР про введення в СРСР єдиної паспортної системи та «обов'язкового запису паспортів». Селяни паспортів не отримали, через що фактично перетворилися на кріпаків; з'явився додатковий привід для переслідування мандрівних кобзарів
1932 — В розпал Великої депресії в Нью-Йорку відкрився найбільший у світі театр мистецтв «Radio City Music Hall», розрахований на 5945 місць.
1943 — радянські війська зайняли районний центр Вчорайше Житомирської області.
1945 — У Нью-Йорку представники 28 країн підписали угоду про створення Міжнародного валютного фонду. Перші фінансові операції МВФ розпочав 1 березня 1947 року.
1959 — Від семи поштовхів землетрусу на півночі Туреччини загинуло понад 50 тисяч чоловік, сотні тисяч жителів провінцій Ерзінджан, Сівас і Самсун втратили житло і протягом всієї зими потерпали від лютих морозів, що часом досягали 30-ти градусів.
1978 — Король Іспанії Хуан Карлос I після національного референдуму затвердив нову демократичну Конституцію — першу за попередні 50 років.
1979 — Радянські військовики вбили президента Афганістану Хафізулу Аміна.
1979 — За рішенням керівництва СРСР 75-тисячний контингент радянських військ увійшов на територію Афганістану.
2008 — Під кодовою назвою «Литий свинець» в Секторі Газа почалась антитерористична військова операція ізраїльської армії проти ХАМАСу.

27 грудня народились:

1571 — Йоган Кеплер, німецький астроном, який першим заявив, що планети обертаються навколо Сонця
1817 — Николоз Бараташвілі, грузинський поет-романтик.
1822 — Луї Пастер, французький хімік і бактеріолог, основоположник сучасної мікробіології та імунології; розробив метод консервування (пастеризація) і заходи профілактичної вакцинації проти холери, сибірської виразки, сказу.
1876 — Іван Алчевський, український співак (ліричний тенор), громадський діяч; син Олексія Кириловича і Христини Данилівни Алчевських.
1901 — Марлен Дітріх, німецька кіноакторка («Шанхайський експрес», «Голубий ангел», «Диявол — це жінка», «Монте-Карло») та співачка.
1908 — Володимир Божик, кобзар, диригент (м. Рава-Руська, Львівська область).
1908 — Василь Маргелов, генерал армії СРСР, командувач Повітряно-Десантних Військ СРСР
1934 — Лариса Латиніна (Дірій), українка, 9-разова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, володарка найбільшого числа олімпійських нагород за всю історію Олімпійських ігор
1948 — Жерар Депардьє, французький театральний і кіноактор («Двоє в місті», «Мій американський дядечко», «Сусідка», «Сірано де Бержерак», «Полковник», «Вибір зброї»).
1971 — Сергій Бодров, російський актор, режисер («Брат», «Стрінгер», «Схід-Захід», «Брат-2») і сценарист. Загинув 20 вересня 2002 року під час зйомок фільму.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up