День створення Тернопільської МТГ відзначати на Покрови: підтримуєте ідею?

День створення Тернопільської МТГ відзначати на Покрови: підтримуєте ідею?
  • Депутат міської ради Петро Поворозник на сесії ще 5 квітня запропонував святкувати день створення Тернопільської МТГ.
  • Дату вибрав неабияку: 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці.
  • Пропозицію висунули на громадське голосування. Зараз вона набрала 11 голосів. Опитування триватиме до 12 травня. 

- Враховуючи те, що 5 жовтня 2018-ого року на сесії було прийняте рішення про добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади, пропоную доповнити статтю третю "Дні громади та інші святкові, пам'ятні дні" пунктом про щорічне відзначення Дня створення Тернопільської МТГ 14 жовтня на свято Покрови, - каже Петро Поворозник. - Мені здається, це підніме імідж територіальної громади і, можливо, інші села теж захочуть приєднатися. 

Як зазначила керівник відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації міської ради Мар'яна Зварич, в статуті прописано, що День міста відзначається 28 серпня. Не прописували інших пунктів, щоб щоразу не вносити змінити до Статуту, оскільки до Тернополя можуть приєднатися й інші населенні пункти. Проте пропозицію депутата вирішили винести для громадського обговорення на е-консультації. 

Станом на 8 травня у голосуванні, яке відбувається тут: Чи підтримуєте Ви встановлення окремої дати для відзначення Дня створення Тернопільської міської територіальної громади?, участь взяло 11 людей. Шестеро з них проголосували "Ні", троє - "Так". Ще двоє проголосували за пункт "Пропоную святкувати День міста Тернополя та приєднаних населених пунктів у традиційно встановлені дати". 

Відео дня

А що думаєте ви стосовно відзначення Дня створення Тернопільської міської територіальної громади на свято Покрови? Чи візьмете участь в голосуванні? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нік

    Пропоную заборонити церкву на державному рівні, бо це іспанський сором
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up