Партнер рубрики Події

Депутат міськради запропонував організувати для вчителів медогляд прямо в школі

Депутат міськради запропонував організувати для вчителів медогляд прямо в школі

Розробити спрощену процедуру проходження медогляду для вчителів Тернополя запропонував депутат міськради, директор школи №5 Петро Поврозник. За його словами,  педагоги стоять у величезних чергах, щоб потрапити на огляд до лікарів.

Спочатку депутат Петро Поврозник запропонував створити спеціальну комісію, яка буде працювати над створенням мехінізму пришвидшення проходження огляду.

- Поки триває сесія, знаю, що декілька десятків вчителів стоять у чергах на проходження медичного огляду, – сказав пан Поврозник. – І так кожного року. Практично для кожного педпрацівника не менше тижня займає ця процедура. Тому я прошу створити комісію, яка вивчила б можливість спрощення проходження медичних оглядів педпрацівниками. Є конкретні напрацювання щодо цього. Потрібно просто, щоб від управління освіти, профспілки, управління охорони здоров’я сідала робочий група за стіл і придумала, як це зробити.

Зокрема, пан депутат запропонував створити виїзний флюорограф та бригади, що забиратимуть проби аналізів прямо в школах. У депутатів така пропозиція викликала бурхливе обговорення.

Відео дня

Як зазначив міський голова Сергій Надал, черг у поліклініках зараз немає.

- У нас уже рік працює електронний запис пацієнтів, - сказав пан Надал. - Черг на запис можна уникнути. Дуже хороший сервіс. На прийом можна записуватись через онлайн-кабінет. 

В тому, що немає потреби вводити додаткові системи для медогляду вчителів немає потреби переконує і начальник управління освіти Тернопільської міськради Ольга Похиляк. 

- Медогляди у нас проводяться кожного року, вони є плановими і складається графік, - сказала Ольга Похиляк. - До нас, в управління освіти, жодних скарг на черги від вчителів або від медиків не надходило. 

Депутати за пропозицію пана Поврозника не проголосували. Медогляд вчителі проходитимуть за стандартним режимом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Nadiya Kotsyuba

    Ну , це ІНІЦІАТИВА  ТОЇ мерзлоти,  а  як то звучить, ти нарик ? НІ , СЬОГОДНІ ПРОПУСТИВ.
  • Саня Критюк

    Та звісно в чергах стоять ті що дійсно хочуть пройти медичний огляд, щоб дізнатись стан свого здоровя.
  • Ростислав Бошкевич

    Немає такої серйозної причини! Нехай проходять так як усі люди!!!
  • Назарко

    Що за дибілізм? Вчитель це людина яка працює з нашими дітьми і ця людина повинна буди здоровою, а не для галочки відміченою медкнижкою, тому повинен бути повноцінний медоогляд. А якщо дуже хочеться зробити саме вчителів якоюсь окремою кастою, щоб вони не були як всі інші люди, то хай роблять їм нормальні умови для обстеження.

    Natalia Zaverukha reply Назарко

    Медогляд, звичайно, зробить вчителя здоровим!

    Назарко reply Natalia Zaverukha

    Ті хто хочуть бути здоровими самі слідкують за своїм здоровям, а мета саме цього медогляду не допустити хворих людей в дитячий колектив.

    Natalia Zaverukha reply Назарко

    Вчителі без нарікань здають кров на RW, флюрографію і бактеріалогічні дослідження роками.Огляд терапевта може зробити і сімейний лікар. Для чого додаткові аналізи?
    Без електрокардіограми я нормально вчу дітей і не створюю загрози їхньому життю!

    Назарко reply Natalia Zaverukha

    Я не говорю про список обстеження, це не моє діло те визначати, я про те щоб не сталось що за упрощенням нічого не буде перевірятись;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up