Дитина загубилася, як діяти: патрульні дали декілька порад дорослим та дітям у таких ситуаціях

Дитина загубилася, як діяти: патрульні дали декілька порад дорослим та дітям у таких ситуаціях

А чи знають ваші діти, як діяти, якщо загубилися?

Нагадаємо, вчора у Тернополі поліція кілька годин шукала 10-річну Мар'янку Мельниченко. Дівчинка пішла на плавання і вчасно не повернулася додому.

В суботу, 23 жовтня, близько 16:30 на лінію «102» надійшло повідомлення від її бабусі. Жінка попросила розшукати її онуку 2011 року народження, яка близько 12-ї години пішла з дому на заняття з плавання й не повернулася.

Керівництво Нацполіції краю оголосило тривогу, аби задіяти на пошуки дитини весь особовий склад Тернопільського гарнізону поліції. Близько 19:05 школярку розшукали. За час відсутності об’єктом злочинних посягань вона не стала.

Відео дня

Правоохоронці вдячні усім, хто долучився до пошуків маленької тернополянки та просять дорослих посилити контроль за дітьми та не залишати їх без нагляду.

Тернопільські патрульні зібрали декілька порад, як діяти дорослим та дітям у таких ситуаціях:

👉 Покладіть у кишеню дитини записку з ім’ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво полегшити пошуки.

👉 Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.

👉 Якщо загубили дитину в торговельному центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучномовець допоможуть її розшукати.

👉 Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.

👉 Покажіть людей, до яких можна звертатися по допомогу — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

👉 Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили і не обіцяли.

👉 Тренуйте ситуації, коли малюк губиться — дитина має чітко знати, як діяти.

👉 Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малеча вийде за межі встановленої геолокації.

👉 Ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися по допомогу до патрульних. А поліцейський — це перша людина, яка результативно зможе допомогти.

Пам’ятайте: безпека дітей — це відповідальність батьків.

На зображенні може бути: взуття та текст

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up