Партнер рубрики Події

"Святе місце тепер нагадує Київський вокзал або Хмельницький ринок"

"Святе місце тепер нагадує Київський вокзал або Хмельницький ринок"

На центральній вулиці Зарваниці щороку більшає торгових палаток.  Продають все: їжу, напої, одяг, товари власного виробництва. 

Чимало прочан кажуть, що це заважає зосередитися на молитві

 

Більшість продавців у Зарваниці - місцеві.  Вони виставляють прилавки біля своїх будинків, а товари привозять навіть з-за кордону.  

Пан Іван працює у Зарваниці вже більше трьох років. Продає дитячі іграшки, сувеніри, образки і натільні хрестики. 

- У нас не такі великі доходи, як всі думають, -  розповів пан Іван, -  цього року ще менше людей, і, відповідно, менше продажів, ніж минулого.  

Відео дня

Звідки у Зарваницю привозять товар, чоловік не каже.   

- Це питання до власника, я ж просто продавець,  -  говорить він. 

Пані Ліда у Зарваниці торгує бубликами. 

- Сушки у нас Рівненські, найкращі. Я сама із Зарваниці,  - розповідає пані Ліда,  товар закупляємо перед прощею. 

Скільки заробляють за час прощі торговці не говорять, кажуть лише, що заробітки цього року менші, бо менше прочан.

Прочани ж кажуть, що торгові палатки заважають зосередитись на молитві. 

- Мені це місце нагадало Київський вокзал,  -  каже пані Тетяна, яка з чоловіком прийшла на прощу з Хмельницького,  -  може комусь і подобається, але, як на мене,  то вже забагато.

Віряни із Тернополя Михайло, Любов та Марія теж вважають, що торговці у цьому місці недоречні. 

- Я вже ходжу на прощу 13 років. З кожним роком торговців більшає,  -  розповіла пані Люба. 

- Комусь тут просто місце,  де можна непогано заробити, подивіться, зробили з церкви базар, -  додає пан Михайло, - від однієї церкви до іншої неможливо перейти.

Священики, які прийшли до Зарваниці разом із прочанами, кажуть, що на кількість торговців в Зарваниці церква не впливає.

- Церковних крамниць від Духовного центру у Зарваниці всього дві -  у підвалі Собору та при вході на територію перед собором, - розповів настоятель храму блаженніших новомучеників у Тернополі отець Ігор. - Церква з цього не має жодного прибутку, і ми не видаємо ніяких дозволів, документів на продаж. Звісно хотілось, щоб було менше  торгівлі такої, але це ми це явище бачимо в усьому світі. Та й в Україні ярмарки ще здавна робили до релігійних свят та в місцях, де скупчується багато людей.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • David Starr

    Значить шукайте інше "святе" місце - це вже зайняте баригами )

    Stels reply David Starr

    Люди торгують в селищі ,а на святому місці порядок...

    David Starr reply Stels

    А, ну тоді як взагалі проблеми?
  • Anonymous

    давно пора розігнати, на що дивиться обласне керівництво
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up