До прощі в Зарваниці рекомендують долучатися онлайн: в'їзд транспорту обмежать

До прощі в Зарваниці рекомендують долучатися онлайн: в'їзд транспорту обмежать

У вихідні в’їзд в Зарваницю буде обмежений для усього транспорту, окрім місцевого: поліція.

Поліція разом з військовою адміністрацією провели робочу зустріч з релігійними організаціями, зокрема з Марійським духовним центром «Зарваниця» щодо скасування Всеукраїнської прощі. Натомість просять замінити її молебнем в храмі з малою кількістю людей.

Поліція спонукатиме парафіян долучатись до молитви в режимі онлайн.

Про це повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Відео дня

— У нас відбулася робоча зустріч з релігійними організаціями Тернопільщини, в тому числі з представниками греко-католицької церкви, — повідомив під час брифінгу Ради оборони Тернопільщини начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол. —  Щороку в області відбувалася Всеукраїнська проща в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Ми спонукаємо Церкву, щоб цього року такого не було, лише молебні в храмах з малою кількістю людей. Тому поліція буде спонукати користуватися людей онлайн можливостями, щоб брати участь в таких молебнях.

В Штабі прийняли рішення звернутися до УГКЦ, щоб в Марійському центрі не було молебня на площі перед храмом.

Також поліція використає можливості зони поліцейського контролю — встановлять заборони в'їзду іншого транспорту, крім місцевого.

Пан Богомол попросив з розумінням поставитися до прийнятих рішень, бо є трагічні приклади в сусідніх областях. Також в Штабі звернулися до священнослужителів, щоб вони спонукали прихожан йти в укриття, коли лунає «Повітряна тривога».

Нагадаємо, раніше в Марійському духовному центрі оприлюднили графік богослужінь на 12-17 липня.

Зазвичай Божественну Літургію Марійського духовного центру у Зарваниці транслюють наживо на медіа ресурсах УГКЦ «Живого телебачення», офіційній сторінці Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, офіційній сторінці Марійського духовного центру «Зарваниця», а також на його сторінці в соцмережі «Facebook». 

А як відбувалася проща минулого року, дивіться на відео.

Нагадаємо, у 2020 році Всеукраїнську прощу в Зарваниці поводили онлайн через коронавірус.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тоня Кричко

    У зв'язку з цьогорічною ситуацією, як таких оголошень і спонукань щодо Прощі у Зарваниці не було. Неможливо було знайти відповідної інформації в інтернеті, на відповідних сайтах і тд. Місцеві Парохи також акуратно оголошували або і ні інформацію щодо Прощі.



    🤬Але ж ні, у нас є 20 хвилин: ви перед тим, як донести цю інформація проаналізували можливі наслідки? (Де? Що? Коли? Як? В якій кількості? - Ви все написали). На мою думку  тут і коригувальників не потрібно,  ви ідеально справились 🤬🤦‍♀️

keyboard_arrow_up