Допоможіть знайти батька: шукають пенсіонера, який пішов з геріатричного центру у Петрикові

Допоможіть знайти батька: шукають пенсіонера, який пішов з геріатричного центру у Петрикові

Рідні розшукують пенсіонера Степана Курило, який проживав в геріатричному пансіонаті у Петрикові. 29 вересня, близько 13:00, він покинув заклад. Його розшукують рідні та працівники поліції. Востаннє чоловіка бачили в районі автовокзалу, але на автобус він сісти не зміг.

Донька зниклого чоловіка пані Мар’яна каже – тато жив в пансіонаті на платній основі. Це була не перша спроба піти звідти. Чоловік має проблеми з пам’яттю, кілька разів хотів їхати до Гусятину.  

– Його працівники пансіонату пильнували, але у середу, 29 вересня, близько 13:00, коли роздавали обід, не догледіли, і він пішов. Ми вже звернулися в поліцію, його шукають правоохоронці, ми його шукаємо, – розповідає донька зниклого Мар’яна. – Він має провали в пам’яті. Постійно каже, що їде до Гусятина.

Як розповіла донька чоловіка – їм телефонували та казали, що бачили його на автовокзалі.

Відео дня

– Ніби його о 9:00 бачили на автовокзалі, він хотів сісти на автобус до Гусятина, – каже донька. – Мій чоловік з поліцією зараз чекають, щоб переглянути камери відеоспостереження, щоб переконатися, що це точно він. Телефонував шофер, який ніби впізнав тата. Тому якщо ви його бачили – повідомте нам чи поліцію!

Чоловіку 62 роки, одягнений в коричневу світлу куртку та спортивні штани з білою смужкою. На ногах – валянки. Донька каже – тато ходить помалу, як їй розповів шофер – чоловік постійно підтягував штани.

Як розповіла лікарка геріатричного центру Наталія Коваль, чоловік зник в той час, кои санітарки пішли за обідом для підопічних. Він на якусь мить лишився без нагляду.

– Він саме відпочивав у своїй кімнаті, – каже лікарка. – Поступив до нас нещодавно – у серпні. За той час він не намагався тікати, але часто казав, що йому треба до родичів, в інше місто, тому ми звичайно пильнували за ним. Він міг ходити по території і не намагався її покидати. Але в середу стався такий інцидент. Буквально 15 хвилин без нагляду і помітили, що його немає.

Чоловіка одразу почали шукати по території та за її межами, повідомили родичів та правоохоронців.

– Одразу як ми побачили, що його немає, працівники та деякі підопічні почали його шукати по території, – каже Наталія Коваль. – Працівники шукати на околицях. В кого були автомобіль – об’їжджали Петриків. Ми не утримуємо наших підопічних. Вони можуть гуляти по території чи виходити за її межі але попередивши про це лікаря. На пропускному пункті є охоронець, який з дозволу лікаря пропускає підопічних, якщо їм треба вийти в селище. Але імовірно пан Степан вийшов через інший вихід.   

Як каже лікарка, чоловік погано орієнтувався та пам’ятав, що з ним відбувалось нещодавно. Буквально міг забути те, що було 5 хвилин тому, але добре пам’ятав свої минулі роки. Під час розмови втрачає думку та переключається з одного на інше, говорить не зв’язно.

Як повідомила донька зниклого, батька знайшли, але, на жаль, запізно... Деталей нещасного випадку озголошувати не бажають. Як каже донька – претензій до працівників геріатричного центру не мають та дякують всім, хто відгукнувся та допоміг з пошуком.

Висловлюємо щирі співчуття родині... 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Танюшка Садовська

    Нехай земля буде пухом, вічна пам'ять дятькові😢
  • Надія Сироїд

    😥😨😞
  • IRINA MARONA

    ЯКОГО МИЛОГО ВІДДАЛИ БАТЬКА ДО ПРИТУЛКУ? ПРИ ЖИВИХ ДІТЯХ?????
  • Nataliya Wolyanska

    Куди дивився персонао?

keyboard_arrow_up