Партнер рубрики Події

Два міста на Тернопільщині увійшли до ТОП-10 рейтингу міст з найкращими перспективами у туризмі

Два міста на Тернопільщині увійшли до ТОП-10 рейтингу міст з найкращими перспективами у туризмі
  • Тернопіль відтворює втрачені архітектурні пам’ятки у вуличних макетах, запускає віртуальні екскурсії з QR-кодами, а у 2020 році планує відкрити Майстерню гідів та презентувати нові турпродукти.
  • А Чортків робить ставку на подієвий туризм, там організовують гастро- та етнофестивалі. А також реставрують ратушу з унікальною вежею.

Напередодні 2020 року Туристичнй портал «Zruchno.Travel», що містить найбільшу базу туристичних об’єктів в Україні, представив топ-десятку українських міст, які впродовж 2019 року заклали основу для найбільш динамічного розвитку місцевого туризму.

Відповідно до висновків експертів, у ТОП-10 міст з найкращою перпективою для розвитку туристичної індустрії у 2020 році, увійшов і Тернопіль як місто, що відтворює втрачені архітектурні пам’ятки у вуличних макетах, запускає віртуальні екскурсії з QR-кодами, а у 2020 році планує відкрити Майстерню гідів та презентувати нові турпродукти.

Відео дня

– Плануємо у 2020 році збільшити кількість туристів на 20%, - зазначив директор Тернопільського туристичного інформаційного центру Тарас Ковальчук. - У Тернополі наступного року планується велика кількість заходів світового і національного рівня: Чемпіонат світу з водномоторного спорту, чемпіонат світу з греблі, проект "Тернопіль – молодіжна столиця 2020". Також не забуваємо про один з кращих музичних європейських фестивалів "Файне місто". Плануємо брати активну участь у програмі мобільності молоді. Під це готуємо спеціальні майстер-класи, екскурсії та тури для дітей, молоді, старших вікових груп та сімей.

Зазначимо, у 2019 році понад 200 тисяч туристів побували у Тернополі. Бюджет туристичної галузі у 2019 році склав 1,5 млн грн

Нагадаємо, за підсумками туристичного порталу «Zruchno.Travel», у 2018 році Тернопіль увійшов до списку десяти найбільш туристичних міст України.

А у Чорткові ставку роблять на подієвий туризм, організовують гастро- та етнофестивалі. А також реставрують ратушу з унікальною вежею.

– Цього року ми розробили "Стратегію розвитку міста Чорткова", в якій приділяється увага розвитку туристичної галузі краю, - зазначає начальниця Відділу туризму Чортківської міської ради Оксана Свичтун. - Зокрема, у 2019 році розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво оглядових майданчиків – вже є готовий проект такого майданчика на вул. Олени Теліги, що простягається вище Чортківського замку. У наступному році будемо продовжувати працювати у цьому напрямку. А також першочерговим завданням вважаємо розвиток туристичної інфраструктури. Згідно тієї ж стратегії, на 2020 рік заплановано відкриття Туристично-інформаційного центру. Залучаємо грантові кошти для облаштування дуже потрібного Чорткову туристичного офісу. Також плануємо випуск брошур та іншої друкованої продукції для туристів, і, звісно ж, створення й просування якісного, актуального контенту про Чортків.

 

Чортків цього року відвідали 6 тис. туристів. Бюджет туристичної галузі у 2019 році: 250 тис. грн.

Загалом ТОП-10 перспективних туристичних міст виглядає наступним чином:

1. Вінниця.

2. Дніпро.

3. Дрогобич.

4. Запоріжжя.

5. Кам'янець-Подільський.

6. Луцьк.

7. Тернопіль.

8. Хмельницький.

9. Чернігів.

10. Чортків.

На думку авторів рейтингу, це далеко не повний перелік міст, містечок та сіл України, які 2019-го року доклали чимало зусиль, щоб краще розвинути та достойно презентувати свої туристичні можливості. Українські регіони дедалі активніше працюють над формуванням позитивного іміджу, брендингом територій, створенням та просуванням якісного туристичного продукту.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up