Партнер рубрики Події

«Дякувати Богові, малий живий. А рани – загояться» - родина Пирчів оговтується після пожежі і дякує усім, хто допомагає

«Дякувати Богові, малий живий. А рани – загояться» - родина Пирчів оговтується після пожежі і дякує усім, хто допомагає
  • У 10-річного Руслана – глибокі рани на обличчі і спині. Решта – швидко заживає. Малий вже бігає і проситься додому, бо, каже, набридло лежати.
  • У хаті, яка загорілась, помаленьку починають ремонти. Ставлять старі вікна, аби бодай чимось закрити дірки.
  • Дякувати Богові, малий живий. А рани – загояться, - не стримує емоцій Юрій Пирч, батько 10-річного Русланчика, який сильно обгорів, коли у хаті від свічки зайнялась труна з тілом покійного діда Мирона. - В хаті впорядкуємо, ремонти помаленьку зробимо. І я, і вся наша родина щиро дякуємо небайдужим людям, що відгукнулись на нашу біду і допомагають. І вам, журналістам, щиро дякуємо за допомогу і підтримку…

Ще тиждень тому життя малого Руслана висіло на волосині – кілька діб він провів у реанімації. Згодом його перевели до хірургії. Щодня хлопчик терпить чималий біль під час процедур і перев’язок. Але вже каже, що дуже хоче додому, щоб його скоріше виписали. Непосидючому хлопчиськові затісно в лікарняній палаті.

  • Потроху загоюються ті опіки, часом клапті шкіри з перев’язкою самі відпадають, - розповів 17 травня Юрій. - Значить, все заживає. Богу дякувати, що залишився живим. І нам вже сказали, що пластики не потрібно. Коли випишуть – ще довгенько доведеться їздити до лікарні на перев’язки. Але це все пусте. Ми і це переживемо. Ви не забудьте подякувати людям, які нам допомагають. Хто чим може. Ми дуже сильно їм дякуємо.

Такий жах, який пережила родина тиждень тому, й у страшному сні не насниться.

Подробиці трагедії: загорілась труна, потім хата

Нагадаємо, трагедія сталась у с. Юськівці Ланівецького району. Зранку в кімнаті, де стояла труна з покійним дідом Мироном – батьком Юрія, - зайнялась свічка. Від неї – труна з тілом покійного. Від них – кімната, потім друга.

Відео дня

В цей час батько вийшов шукати людей для проведення похорону. Бабуся, вдова покійного – вийшла на подвір’я у господарських справах. 10-річний Руслан в цей час спав у сусідній кімнаті.

Саме бабуся побачила, що хата горить. Вибила шибку і влізла до кімнати. Малого на ліжку не було. Жінка побачила онука, який лежав на землі – обличчям до підлоги, накривши голову руками. Він був без свідомості. Як згодом розповів сам малюк, він почув тріскіт у хаті. Побачив як горить. Вікна були зачиненими, відкрити він їх не міг. Двері вже горіли. Малий тоді згадав, як бачив щось подібне у фільмах. Заліз під ліжко і накрив голову руками – навхрест.

Бабуся взяла його на руки і кинулась до вікна, де передала онука людям. Викликали швидку, лікарі забрали малого пацієнта до реанімації.

- Тіло батька добряче обгоріло, там, де голова – до кістки, - ми передаємо слова Юрія лише частково. З етичних міркувань всі подробиці подій, які розгортались того ранку в будинку цієї родини, публікувати не можемо.

Діда Мирона поховали того ж дня – у неділю. Тим часом медики робили все можливе, аби врятувати малого.

- Це все пусте, воно забудеться, і хату помаленьку впорядкуємо, - каже Юрій. – Вчора (16 травня – прим. авт.) староста зібрав людей, прийшли здерли всі стіни. Потім їх помалюємо. Швагер світло проводить. Люди позносили зі старих хатів вікна. Так, вони старенькі, але й такі підуть. Головне дірки закрити.

Треба купувати сумку, щоб перевезти речі, що принесли

Одягу для сина вже не потрібно – люди і з села нанесли, і в лікарню стільки, що доведеться ще одну сумку купувати, щоб все перевезти, вже несміливо жартує Юрій. І пригадує, як в хаті вигоріло все – навіть в лікарню малий їхав в тому, що дали люди.

- З миру по нитці – і все відновимо. Ми не перестаємо дякувати всім, хто допомагає. Дай Бог, щоб людям повернулось все сторицею. Так, роботи ще багато, її вистачить ще надовго. Але помаленьку все зробиться. Он вчора лишень забрав свідоцтво про смерть батька – раніше було не до цього. Головне, що син одужує.

Мати хлопця вже знає про трагедію. Але не бачила свого сина, бо, каже Юрій, сама лікується. Нагадаємо, жінка вже давно позбавлена батьківських прав. І Юрій виховує малого Руслана сам.

Зараз у лікарні з Русланчиком здебільшого рідна тітка малого – вони з татом хлопчика змінюють один одного. Приїхала провідати малого пацієнта і його хресна мама. Вона дізналась про трагедію, до речі, від журналістів. І тоді повідомила всім родичам і знайомим, хто не знав про пожежу у Пирчів.

Довідка

Картковий рахунок ПриватБанку: 4149 6293 8174 9886, Пирч  Юрій Миронович (батько постраждалого Руслана). Телефон Юрія 096 666 72 59.

Читайте також Руслан, який обгорів, коли спалахнула труна діда, уже бігає

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Надя Лонкевич

    Добрі новини
    Хай щастить.
  • Оксана Шкоропад

    Господи помилуй і спаси
  • Светлана Светлая

    Господи,благослови на полнейшее выздоровление.
  • Людмила Гладиш Хащук

    Соничко нехай Бог тобі допомагає і всім твоім рідним.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up