"Дякую, що нас не залишили": 10-річний Едік із Кременця повернувся додому після операції. Попереду ще одна

"Дякую, що нас не залишили": 10-річний Едік із Кременця повернувся додому після операції. Попереду ще одна
  • Сотні коментарів та тисячі зібраних гривень допомоги 10-річному Едіку Скороплясу із Кременця вже дали перші результати.
  • Хлопчику нещодавно зробили надскладну операцію у Києві і разом з бабусею він вже повернувся додому.
  • Діагноз Едіка - сколіоз. Проте, на його дитячу долю випало чимало інших випробувань. Два роки тому він втратив маму, хлопчика покинув батько. 
  • Як зараз почувається дитина читайте у матеріалі.

Історію хлопчика журналісти "20 хвилин" розповіли у матеріалі "Едіку з Кременця, у якого померла мама та якого покинув батько, потрібна негайна операція. Допоможіть" , Тож хлопчик отримав шанс на здорове майбутнє також завдяки вам.

- Я дуже дякую людям, що нам допомогли і допомагають далі, - каже бабуся Едуарда. - Мені Бог показав, що світ не без добрих людей і яка б не була біда, тебе не покинуть і підтримають. 

Збір розпочали у липні. І вже за місяць вдалось зібрати необхідну суму, проте першу операцію у Києві дитині зробили за рахунок клініки.  Едік народився із вадою серця, тож перед тим як починати лікування основної проблеми, довелось провести оперативне втручання на серці.

Відео дня

"Ми вже вдома"

27 серпня волонтери Вячеслав Та Вікторія Онишкевичі, які вперше розповіли про необхідність допомоги Едіку, оприлюднили у соцмережах пост про те, що Едік Скоропняс, після 47 днів у Києві, вже повернувся в Кременець. 

- Ділимося  радісною новиною інформуємо вас про те, що Едіка Скоропляса уже виписали з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова після 45-ти денного перебування. Отже перший етап підготовки до операції на хребет пройшов успішно, -  пишуть волонтери. - Також ми отримали консультацію в Київській обласній клінічній лікарні. Лише по завершенню повної реабілітації, після хірургічного втручання на серці, буде проведено операцію на спинці у хлопчика. 

Світлина від Вячеслава Онишкевича.

"Ще дуже слабкий, але віримо в краще"

Бабуся Едіка пані Людмила, під час спілкування з журналісткою, не перестає дякувати за допомогу небайдужим. 

- То велике щастя, що нам зустрілись такі добрі люди, які нам допомогли, - каже жінка. - Зараз Едік відновлює сили після операції. Вона була важкою, важкою для дитини була і дорога. Він ще дуже знесилений, не може їсти. Дитина отримала сильну дозу антибіотиків, довго був із трубками, які поставили після операції. Шви ще не зняли, тому все болить. Надіємось, що все буде добре, що він зможе витримати це та знайде сили боротьсь далі. 

Жінка каже, що і вона сама і Едік, вірять у краще. І готуються морально та фізично до ще однієї операції. Лікарі сказали, що зможуть провести її не раніше, аніж за кілька місяців. І лише за умови повного відновлення після попередньої операції.

"Дякую людям, що нас рятують"

Допомогу для Едіка збирали цілим світом. І сталось, здається, неможливе. Трохи більше, ніж за тиждень вдалось зібрати понад 300 тисяч гривень. Наразі волонтери кажуть, що кошти зібрали і на наступну оперцію. Тому збір призупинили. 

Для хлопчика у Кременці організували благодійні акції. Допомагали підприємці та керівники влади, допомагали знайомі та незнайомі. 

- Ця поїздка в Київ стала можливою лише завдяки небайдужим, - каже пані Людмила, бабуся. - У Києві ми провели 45 днів. Я дякую волонтерам тану Вячеславу та пані Вікторії за те, що постійно про нас піклувались і продовжують робити це і зараз. Дякую людям, що нас рятують. Просто не уявляю, що би я робила без них. 

"Хочу бути здоровим"

- Він неймовірно добрий та жвавий хлопчик, - каже про Едіка його бабуся Людмила Павлик. - Недавно його запитали волонтери: "Чого ти би хотів?", а він каже: "Бути здоровим, бігати, як всі". Як можна спокійно дивитись на ту дитину? На його долю вже випало стільки бід. 

Бабуся хлопчика  - жінка дуже позитивна та відкрита. У розмові з журналісткою дякує за допомогу небайдужим майже через кожне слово. 

- Світ не без добрих людей. Я дякую Богу, що знайшлись люди, яким небайдужа доля цієї дитини, - каже жінка. - Я не уявляю, що б ми робили, якби не добрі люди. Сама я не зможу йому допомогти. Ми живемо на одну мою пенсію - за півтора тисячі гривень.  

Світлина від Вячеслава Онишкевича.

Мати померла торік. Батько покинув...

Пані Людмила розповідає, що Едік народився семимісячним. Ще тоді в нього діагностували вроджену ваду серця, але операцію відкладали, бо не хотіли малятко класти під ніж.

Хлопчик вже переніс важку операцію в Києві у 2017-му. У нього було чотири вади серця, але зараз із серденьком все добре. Перевіряли минулого року, каже бабуся.

- Три роки тому в моєї доньки і в мами Едіка виявили рак. Вона згоріла "на очах", - каже бабуся хлопчика.- Ми просто не знали, з чим боротись, кого рятувати і як жити взагалі. То було дуже важко. Тепер я йому за маму і за тата. Бо батько покинув його. Нещодавно його позбавили батьківських прав.

Жінка розповідає, що  після смерті мами хлопчика, його тато сім'ю покинув, згодом його позбавили батьківських прав. 

Дігноз - сколіоз

Діагноз хлопчика - сколіоз. Він вже дав низку негативних змін на весь організм хлопчика. Тож реабілітація буде тривалою. 

Операцію Едіку призначили ще три роки тому, але ми не знали кого спасати, - каже пані Людмила. - Зараз вона дуже прогресує. Ми поїхали на перевірку в Київ десь два тижні тому і нам дали всього два місяці, а далі сказали, що гарантій не дають... Відлік тепер іде на дні. 

Світлина від Вячеслава Онишкевича.

Сама операція вартує 300 тисяч гривень. Її мають проводити у Київській міській лікарні . До того треба готуватись близько двох тижнів. Окрім того, гроші треба і для реабілітаційного періоду.

- Я просто не уявляла, хто може допомогти, але дякую людям, які мають добре серце, - каже пані Людмила. - Дякую волонтерам, які не покидають нас за весь час і людям, які допомогли коштами. Я буду дякувати, поки буду жити.

Довідка

Більше за все на світі хлопчик хоче бути здоровим. Через кілька місяців дитину чекає ще одна операція. Наразі частину коштів для наступної операції вже зібрали. Проте, на реабілітацію теж необхідні гроші. Допомогти хлопчику ви можете, перерахувавши кошти на картку:

5168742729572408
р/р 26205888664671
IBAN UA 423052990000026205888664671
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
РНОКПП 2191004403
На ім’я Павлик Людмила Олексіївна (бабуся)

Телефон для довідок - 067-9-607-607 (В'ячеслав Онишкевич).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Дідус

    Виздоровлюй  сонечько
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up