Є нові та сучасні, а є занедбані та покинуті: які спортивні майданчики у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Є нові та сучасні, а є занедбані та покинуті: які спортивні майданчики у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • У місті є чимало місць де можна зайнятися спортом. Спеціальні майданчики та тренажери під відкритим небом є у парках міста, біля шкіл та на прибудинкових територіях.
  • Як виглядають спортивні майданчики міста та хто там займається – читайте у матеріалі.

У парках міста є кілька локацій, де займаються спортом тернополяни. У парку ім. Шевченка на острівцю «Чайка» є вуличні тренажери, однак вони зазвичай слугують атракціоном для дітей. Також на тренажери приходять займатися пенсіонери. Молоді люди зазвичай займаються поруч – на турніках та брусях.

- Такі тренажери хороші для зарядки, або як атракціони для дітей, - каже тернополянин Денис. – Молоді люди зазвичай займаються на турніках, є ще опори для пресу. Ще є штанга, але не можна регулювати її вагу, тому вона також підходить не всім. Комусь вона буде заважкою, комусь – залегкою.

Відео дня

Неподалік є майданчик фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». Однак цей майданчик уже старий. На турніках облущена фарба. Деякі конструкції вже зламані. Однак незважаючи на це, туди приходять тернополяни. Багато людей приходять щоб пограти у волейбол, оскільки там є майданчик для цього.

На «Циганці» також є спортивний майданчик. Там є гумове покриття та різні конструкції для підтягувань, віджимань, пресу, тощо. Є і «боксерська груша» з автомобільних шин . Поруч є волейбольний майданчик.

У гідропарку «Топільче» є вуличні тренажери неподалік екстрим майданчику. Там також зазвичай граються діти з батьками.

- Дітям подобається тут займатися, - каже тернополянка Ольга. – Коли з сином йдемо гуляти, то він мене або сюди тягне, або на «Чайку». Я думаю, що таких майданчиків має бути більше біля будинків, щоб діти могли займатись спортом.

В іншій частині парку є невеликий «майданчик». Там є старий турнік, брусі, перекладина для віджимань. Є і нові брусі, однак вони хиткі. Туди часто приходять тернополяни, адже місце там спокійне, людей мало.

Є в «Топільче» і зовсім старий майданчик. Більшість конструкцій вже заросли травою. Їх давно не фарбували. Вони там стоять не один десяток років. Однак навіть туди приходять спортсмени. До них витоптана трава. Є «боксерська груша» з автомобільних шин.

На «Дружбі» неподалік майдану Перемоги є вуличні тренажери. Вони розташовані біля будинків. Поруч є дитячий майданчик. Самі тренажери нові, однак фарба на деяких починає лущитись.

Новий спортивний майданчик для вуличного воркауту відкрили на Київській, 1. Він став переможцем громадського бюджету. Це перший такий майданчик у місті. Спортсмени на майданчик приходять займатись здебільшого в ранковий та вечірній час. Заняття на відкритому повітрі відповідає карантинним обмеженням та дозволяє проводити тренування. Неподалік майданчику мешканці прилеглих будинків хочуть власними силами засипати піском та облаштувати сітку для волейболу.

Як повідомляють у міській раді – у місті працює близько 50 спортивних майданчиків у різних районах. Їх розташування можна подивитись на карті:

А ви задоволені станом спортивних майданчиків в місті? Надсилайте фото майданчиків біля ваших будинків!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Петро Беріт

    Дуже. Особливо тими що депутат Білан робив. Бруси на висоті 1.8м як на них вистрибнути? Турнік вузький... тупа, безкорисна хрінь але нашим людям - щось робить...
  • David Starr

    Займатись можна будь-де, було б бажання.
  • ВолодяУкраїна!!!

    Ну ви Крутезні не одноразово бачив як Люди почали проводити гарно час на спортивних майданчиках Велике вам Дякую!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up