«Файний листопад» збирає туристів-спортсменів у Тернополі

«Файний листопад» збирає туристів-спортсменів у Тернополі

1-3 листопада в лісовому угідді «Кутківці-Пронятин» уже вчетверте відбудеться відкритий чемпіонат Тернополя зі спортивного туризму – пішохідний туризм «Файний листопад».

Тернопільщину представлятимуть спортсмени тернопільського СТК “ЛЕГІОН”, Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді - команда “Крок”, та зборівського клубу “Еверест”.

Змагання будуть проводитись на дистанціях від 2 до 4 класів складності (а усього їх 5) для учасників віком від 10 років. Це і є першою родзинкою змагань: заходи зі спортивного туризму з настільки широким охопленням спортсменів по віку та по спортивному рівню в області не проводить ніхто. Звісно ж, маленькі дітки не будуть змагатись проти дорослих – кожен клас складності матиме свою окрему вікову групу, повідомляють організатори. 

Відео дня

Запровадження дистанцій 2 класу складності має на меті залучення тих тренерів і спортсменів, які не мають змоги боротись на дистанціях вищого рівня, та стимулювати їх до подальшого спортивного зростання й розвитку. Змагання на дистанціях 4 класу дозволить виконувати спортивний розряд кандидат у майстри спорту України. До слова, це єдині змагання в області, де можна виконати такий високий розряд.

Серед учасників змагань – найсильніші спортсмени області та України. Уже підтвердили свою участь туристи з Вінничини – цьогорічні чемпіони України з пішохідного туризму серед юнаків зі спортивних клубів “Меридіан”, “Гермес”, “Рок”, команда клубу «Арабіка» та спортсмени Київського політехнічного інституту із м.Києва, учасники з Полтави, Черкас, Хмельницького і Кам’янця-Подільського.

Довідка

Спортивний туризм – вид спорту, основою якого є спортивні походи з різними способами пересування: пішки, велосипедом, автомобілем тощо. Змагання з пішохідного виду полягає у подоланні спортсменами тих перешкод, які можуть трапитись у природному середовищі під час походу в горах чи лісах. Це – складні траверси, переправи через глибокі яри, подолання стрімких схилів тощо. Для полегшення цієї задачі спортсмени використовують спеціальне спорядження та засоби, наприклад, мотузки, альпіністські карабіни та інше.

Організаторами змагань є Тернопільська обласна федерація спортивного туризму та ГО „Спортивно-туристський клуб «ЛЕГІОН»”. Керівництво проведенням змагань здійснює Управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради. 

Першочерговою метою змагань є, безперечно, виявлення кращих із кращих. Це дасть змогу в майбутньому формувати потужні збірні команди міста та області для участі в чемпіонатах та Кубках України. Також, проведення змагань із залученням широкого кола учасників сприяє зміцненню дружніх зв’язків серед спортсменів, що так необхідно на туристських стежках. За рахунок участі сильних команд з інших регіонів України спортсмени Тернопільщини мають змогу отримати новий досвід, поспілкуватись із колегами. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up