Партнер рубрики Події

У Тернополі показали, хто воював у невидимому батальйоні

У Тернополі показали, хто воював у невидимому батальйоні
  • Фільм «Невидимий Батальйон» показали у суботу, 30 червня у кінотеатрі  «Палац кіно». 

  • Фільм пов'язаний з Тернопільщиною, оскільки виконавча продюсерка родом із Бережан.

  • На перегляд кінострічки завітало дуже мало тернополян

 Через цей фільм, як культурну дипломатію,  режисери прагнуть розказувати світові про російську агресію.   В 2014-2015 роках більшість жінок не були оформлені на тих посадах, які вони дійсно займали, захищаючи Україну. Українське законодавство забороняло жінкам обіймати бойові посади і ті жінки, які були снайперами, танкістами, розвідницями, за документами проходили швачками і  кухарками.

- Це фільм про жінок, які воюють на Донбасі, захищаючи нас від російської агресії. Ми хочемо задокументувати історію і розказати її українцям. Також ми ставили перед собою мету захистити жінок, які воюють. В нас не громадянська війна, не внутрішній конфлікт і навіть не проблема тільки України, тому що ті жінки і чоловіки на Донбасі захищають не тільки українські інтереси. Вони захищають демократичні цінності і Росія становить загрозу для всього світу, - розповідає виконавчий продюсер фільму Оксана Іванців.

Відео дня

Фільм знімався сім місяців, з квітня 2017. Його прем’єра була в жовті 2017 року  на телеканалі 1+1 в телеформаті, а в листопаді 2017 року його презентували в кінотеатрі в Києві. Після цього режисери гастролюють по Україні і по всьому світу .

-Цей фільм уже показували в Шанхаї, Вашингтоні, Нью-Йорку, Торонто, Оттаві. Багато де в Європі його також презентували, в Берліні, Кьольні, Празі, Мілані і попереду ще багато показів,-  каже жінка.

Оксана розповідає, що фільм було знімати одночасно і важко і легко. Багато в чому вони йшли неформальними шляхами.

-Ми це все робили по-партизанськи. Наші режисери приїжджали до героїнь, жили разом з ними, виходили з ними на бойові операції. Одна зі сцен знімала 5 кілометрів вглиб на територію, яка не підконтрольна Україні. Багато знімали по Україні. Інколи це було небезпечно фізично, а іноді важко психологічно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up