ГЕС на Дністрі не буде - депутати облради наклали мораторій на будівництво

ГЕС на Дністрі не буде - депутати облради наклали мораторій на будівництво
Мораторій на будівництво ГЕС на верхньому Дністрі таки наклали на сесії облради в четвер, 3 березня. Однак активістам цього мало - вимагають заборонити і розробку самого проекту.

Перед цим під стінами ОДА зібралися активісти протестувальники, які вимагали дослухатись до їхніх вимог - жодної ГЕС на Дністрі бути не може. З собою принесли не лише плакати, а й шини та... катамаран, на якому раніше сплавлялися Дністром.
- Ми вже роками проводимо сплави на Дністрі, - розповідає турист та організатор активного відпочинку Борис Гора. - І не допустимо жодних будівництв, які б цьому перешкодили. До нас приїжджають люди з Києва, Центральної України, а що ми робитимемо, коли річку перекриють?

Після пікету активісти пішли в сесійну залу. Там, із плакатами в руках, вони вимагали дослухатись до звіту комісії облради, яка досліджувала всі плюси та мінуси такого проекту.

Previous Next

Відео дня
Нарешті зачитали звіт, згідно з яким, будівництво ГЕС на Дністрі призведе до повного знищення екологічної системи. Крім того, як дослідила комісія, щороку на сплавах Дністром можна заробляти близько 42-43 мільйонів гривень, а зараз туризм дає прибутку в 10-12% від вказаної суми. Тож варто вкладати гроші в розвиток рекреації, а не нищити потенціал ріки.
 
Однак активістів не задовольнив мораторій. Вони виступають із закликом заборонити навіть розробку самого проекту. Кажуть, що це буде дерибан державних коштів, а сума таки немала - 100 мільйонів гривень.

Поки всі промовці висловлюються проти будівництва ГЕС, сподіваюся не тільки на словах... Степан Барна взагалі десь вті...

Опубліковано Oleg Synovets 3 березень 2016 р.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Анонім

    А тим часом Україні відмовили в безвізовому режимі з ЄС. Вступ в найближчі 25 років теж вже неактуальний.

    Дуже символічно. Тіштеся своїми успіхами і надалі.

    Анонім reply Анонім

    Панове тернополяни! Вітаю з перемогою.

    Хоча дивує наявність у вашому місті таких дятлів, як цей вболівальник за економіку. Маючи такі потужні економічні знання, міг би засвітитися тут персонально -- може, якусь обласну премію в галузі економіки чи енергетики йому варто було виділити?

    На щастя, в Тернополі він, здається, такий один. Хоч наполегливість писання й інтенсивність бризкання слиною підказують, що це не абстрактний вболівальник за економіку України, а хтось дуже конкретно зацікавлений у цій безглуздій афері.

    Анонім reply Анонім

    Дякуємо!

    Зате як він не лінується писати регулярно дурниці до кожної статті присвяченої цій злочинній задумці:)

    Ось де енергія пропадає дурно, панове! Куди там ГЕСам))

    Анонім reply Анонім

    ))) Через ваші "досягнення" слово Перемога потрохи стає вже лайкою.

    "Перемагайте" тоді і далі, до свого логічного кінця.
  • Башта Олександр

    Необ'єктивність  ваша, як журналістів,у висвітленні цього питання вражає.

    Але чому дивуватись, якщо тут блокують людей з іншою точкою зору. Прикро.
  • Башта Олександр

    А цей проект №43 про заборону на будівництва каскаду грес, а саме ГОЛОВНЕ - на заборону розробки проекту будівництва за 100 млн.гр. !!! ще два місяці тому, 4 січня 2016, ініціювала фракція ВО Свобода, але тоді ці всі "борці за" не підтримали, навіть критикували.

    І прикро, що ваш змі цього не висвітлив. То питання у мене до Вас - Ви об'єктивні ? Якщо так, то чекаю на контакт та пояснення громаді. О Башта,
  • Oleg Synovets

    Не дали і не дамо знищити Дністер!

    Завдяки громадському тиску депутати одноголосно проголосували за заборону будівництва ГЕС і відповідно не дали знищити ріку.

    Анонім reply Oleg Synovets

    Уррра!!! Пора переносити транспаранти в Чортків - там ще один шкідливий для екології проект розглядається!!! Ще чуть-чуть дожати і він теж закриється!!! Вперед хлопці!!! До повної перемоги!!!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up