"Рівень відповідальності - 0%": чому голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель ховається від журналістів

"Рівень відповідальності - 0%": чому голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель ховається від журналістів
  • Нового керівника області Тернопільщина отримала ще 1 листопада. Уже понад сто днів Ігор Сопель займає крісло голови ОДА і за цей час не дав жодного розгорнутого інтерв’ю чи пресконференції. 
  • Понад три тижні журналістка “20 хвилин” намагалась домовитись про "живе" інтерв’ю з паном Сопелем. Проте чиновник ігнорує будь які запрошення чи то через пресслужбу, чи то через особисту сторінку у сомережах.

Нагадаємо, представив нового голову ТОДА сам Президент Володимир Зеленський 1 листопада 2019-го року.  Це після кількамісячної перерви, коли область фактично була без керівника. Колишній голова ОДА Степан Барна пішов у відставку ще 18 травня. 

До того Ігор Сопель брав участь у парламентських виборах-2019 від мажоритарного округу №166. Але його обійшов опонент Микола Люшняк.

Ігор Сопель - родом із Хоросткова Гусятинського району.  Закінчив Тернопільський національний технічний університет, інженер-механік. Працював на Хоростківському цукровому заводі слюсарем та інженером КВПіА.   Із 2013-го року - керівник Хоростківського регіонального структурного підрозділу ТОВ «Агробізнес».

Відео дня

На посаду голови ОДА прийшов із задекларованими доходами від підприємницької діяльності у майже мільйон гривень, а також із податковим боргом. Детальніше про це читайте у матеріалі "Ймовірний голова ОДА Ігор Сопель – мільйонер, але з боргами. Ексклюзив "20 хвилин"

"Не вчіть нову владу працювати"

Під час першої промови та виступу свого першого заступника Івана Крисака пан Сопель зауважив, що "нову владу не  потрібно вчити працювати".

 - Що ви чотири роки робили? Над чим ви працювали? - сказав очільник області до пана Крисака. - Ви хочете розказати, як правильно працювати, а де була ваша праця до цього? 

Проте, що вдалось зробити Ігорю Сопелю за сто днів на посаді, з`ясувати доволі важко.

На всеукраїнському порталі “Слово і діло” опублікували рейтинг голів ОДА, у якому вказали рівень відповідальності чиновників. За результатами моніторингу, в Ігоря Сопеля рівень відповідальності - 0%.

У рейтингу вказали, що чиновник не давав жодних обіцянок тому і виконаних у нього немає. Останнє місце у рейтингу він ділить із головами Рівненської, Хмельницької, Кіровоградської та Львівської областей.

Відеозвіт за сто днів на посаді

Сто днів керування областю Ігор Сопель відзначив відеозвітом, опублікованим на офіційній сторінці ОДА у Facebook.І все, жодної зустрічі із журналістами, у яких, до речі, накопилося багато запитань до голови.

Чиновник каже, що "перше і найважливіше завдання, яке вдалось виконати - це виплата заборгованості за “захищеними статтями” вчителям та медикам.  На момент його приходу на посаду медикам заборгували 50 млн грн, а вчителям - 5 млн грн. 

Де саме взяли гроші на виплату боргів на заробітну плату бюджетникам, наразі невідомо. Запитати про це у керівника області важко. 

У відеоінтерв`ю власній прес-службі пан Сопель розповів, що за час на посаді "зміг розробити план погашення заборгованості, що існують перед підрядними організаціями, які працювали із дорожними службами". "Звітує" голова ОДА і про впровадження системи електронного обліку деревини, боротьбу із нелегальними АЗС в області, а також про закриття гральних закладів області (за розпорядженням Кабміну). 

На офіційному сайті публікують фото та матеріали із представлення Ігорем Сопелем голів РДА у Теребовлянському, Гусятинському, Шумському та Підгаєцькому районах.

Окрім того, там із певною періодичністю на офіційних ресурсах облдержадміністрації з'являлися новини про те, що Ігор Сопель відвідує та проводить робочі наради, зустрічі. Кілька разів він бував у населених пунктах області і навіть перерізав стрічки на відкриттях об`єктів. Усе, за "добрими стандартами" попередніх голів ОДА. Хоча, як заявляла команда "Слуги народу", прибічником якої є очільник ОДА, президент не буде займатися перерізанням стрічок і відкриттям різних об'єктів. У пана Сопеля, як бачимо, це добре виходить!

Світлина від Тернопільська обласна державна адміністрація.

Чому ігнорують журналістів

На жодну із нарад за участю пана Сопеля журналістів не запрошували, принаймні, повідомлень про це редакція "20 хвилин" не отримувала. Оголошення про подію пресслужба  опублікувала лише напередодні вручення ключів від 70 автомобілів, придбаних для потреб амбулаторій області, а також при врученні ключів від помешкань учасникам АТО/ООС, членам їх сімей. І то можливості поговорити з паном Сопелем про плани та перспективи розвитку регіону не було. 

Читайте також: "Велика, простора, просто бомба": тернопільським військовим та переселенцям подарували квартири.

Світлина від Тернопільська обласна державна адміністрація.

Із кінця січня журналістка “20 хвилин” намагалась запросити на інтерв’ю Ігоря Сопеля через керівника пресслужби Василя Ясіновського. На усі дзвінки одна відповідь: “Запрошення передамо, але згодом… Голова у відряджені.”

Ми пробували поспілкуватись із головою ОДА через його особисту сторінку в Facebook. Залишили повідомлення у коментарях до одного із дописів, а також написали у приватні повідомлення. Проте, жодної відповіді, як і на інше звернення та коментарі користувачів соцмережі. 

Наголосимо, що ми розраховуємо винятково на "живе" інтерв'ю, а не відписки у відповідь на офіційний запит редакції. 

Опитування

Чи задоволені ви роботою нового голови ОДА Ігоря Сопеля

А вам вдавалося поспілкуватися з керівником ОДА? Чи бували у нього на прийомі? Якщо маєте питання до пана Сопеля - лишайте їх у коментарях. Спробуємо отримати їх у відповідь на офіційні запит редакції. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • дед

    "краще бути порохоботом ніж ЗЕЛЕНИМ ІДІОТОМ!" )))))))))))))))))))))))))))))) оце правда так правда!

    Ігор Дуда reply дед

    Саша Крест reply Ігор Дуда 7 січня 2020 р. Yes, радію!!! теніс, тенніс, теннніс, тенннніс, тенннннннннннніс....... для тебе, долбойоба, буквочок не шкода... цього року у Мельбурні!!!!  А от ти, бідацьке, будеш свій пеННІс спостерігати... хай тобі, обриганому, щастить! Як мудрі люди казали тут: "Ригаками від вас смердить. Йдіть рот помийте!" )))))))))))))
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Zdorovya/vihidni-bez-alkogolyu-10996344.html
    Стиль, БИДЛО, стиль...

    Ігор Дуда reply дед

    Впізнаю ідіотичний стиль  клона саші креста - вискочити нагору, щоб всі бачили, який він УНІКАЛЬНИЙ ДЕГЕНЕРАТ.
    Це й так видно, де б ти не писало. Про зниклих дівчат, ЧМО, у тебе виходить якось душевніше, вкладаєш особисту нотку.

    дед reply Ігор Дуда

    ей, ЗЕлений огірок. а що тобі не сподобалося? краще бути ЗЕЛЕНИМ ІДІОТОМ? по твоїм коментарям видно, що таке ЗЕЛЕНИЙ ЕЛЕКТОРАТ. не здивував. невихован скотина, інакше не скажеш. інтелектом Бог тебе точно не нагородив. отакі і вибрали ЗЕлену шмару.

    Ігор Дуда reply дед

    ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха...продовжую реготати (ти ж теж це любиш, парнокопитне, чи не так?). Говорити про інтелект - це, напевно, найдотепніший гумор в твоєму житті, ЧМО.

    Ігор Дуда reply дед

    Бидлота! Ти??? Про інтелект???? ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха......

    дед reply Ігор Дуда

    а що спільного ти, ЗЕлений огірок маєш з інтелектом? ти таке слово чув? спитай у вчительки. може і допоможе тобі. хоча сумніваюсь. таке вродилося. таким і помреш. дурнем тобто.

    Ігор Дуда reply дед

    Тупо, бидло, тупо.

    Ігор Дуда reply дед

    Тупо, дурна тварюка, тупо. І стиль так званого письма саші креста легко впізнається...

    Ігор Дуда reply дед

    Клізму зі скипидару і - мокру шматину на роги. Змочену в холодній воді!

    дед reply Ігор Дуда

    скільки тобі років, ЗЕлений огірок? малолєтка скоріше за все. і до того ж невихована.

    Ігор Дуда reply дед

    Тупе бидло, яке таки сцить себе назвати, ти чудово знаєш, скільки мені років. Але оскільки ти таке ж брехливе, як твій фетиш-"рошен", то брешеш навіть коли це безглуздо.
    Nayebesh,  koly siadesh sraty, tupe bydlo
  • myvova83

    Що хотіли, те мають! Жеріть тепер зелене лайно і мовчіть.
  • Ігор Буда

    міг би ще зупу бездомним роздавати.....презервативи на валентина. чи рекламки в центрі.
    в Україні купа посад не має жодного позитвного змісту. а там де є, використовується для набивання кишень слуг народу.
  • виктор баран

    ...дивакувата поведінка чиновника не може викликати до нього позитивного,або навіть нейтрального відношення.Проте,"наріт-мешканці" повинні це хавати-це їх вибір.Жеріть щоб ви вдавилися...

    дед reply виктор баран

    поведінка звичайного ЗЕЛЕНОГО СЦИКУНА. боїться людей. як і Препіздент. лєнточки перерізає хоча. а чого чекати від ригів? Продажна банда. зате мільйонів назбирав. де ж то можна на державній службі заробити мільйони?

    Ігор Дуда reply дед

    Я так і думав - в "деда" простатит
    Посцить вночі - і за комп'ютером сидить,
    А ще подумать можна "згоряча",
    Що б'є йому у голову сеча

    Ігор Дуда reply дед

    Спершу назви СЕБЕ, безграмотне бидло, а тоді вже звинувачуй інших у сцикливості.

    Ігор Дуда reply дед

    Назви себе, безграмотне бидло, а тоді вже звинувачуй інших у сцикливості. Звикли шавки гавкати з підворіття.

    дед reply Ігор Дуда

    звати мене дед. так онуки кличуть. що не зрозуміло ЗЕленому огірку? то кажеш ЗЕЛЕНИЙ Препіздент не СЦИКЛО? а хто він? патріот? оце скільки треба випити, щоб таке привиділося. Зеля - патріот! хохма якась. вже оченята в тебе прорізалися? зрозумів за кого голосував, зелений огірок? Чи ще замало "досягнень" цих запроданців? їш тепер, не подавися. ХАПУГИ при владі усюди. ЗЕЛЕНІ ХАПУГИ!!! а шавки то ті, хто їх підтримує. тобто ТИ. І закрий вже свою пельку, ЗЕлений огірок.

    Ігор Дуда reply дед

    Ей, до речі, а чому ти припинило апелювати до редакції, щоб мене перекрили? Мені так подобалося це читати. До того ж, редакція відразу реагує на прохання АДЕКВАТНИХ чи просто НОРМАЛЬНИХ читачів. Мабуть, ти не підпадаєш під обидва ці критерії.

    Ігор Дуда reply дед

    Тупо, бидло,  тупо. І надій на те, що порозумнішаєш, немає. А назвати себе таки сциш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up