Ярмарок присвятили Дню Захисника України. Як розповідають ініціатори заходу, спочатку готувати національні страви запропонували студентам-українцям, а от іноземці вирішили долучитись до благодійної справи самі.
- У нас іноземці завжди дуже активно відгукуються на усі благодійні заходи, - розповідає викладачка Олена . - Вони не залишились байдужими і цього разу. Ми вирішили, що кожна країна буде представляти свої страви, щоб усі могли спробувати щось особливе. Усі дуже активні. Пробують, купують та смакують все, що є на ярмарку.
Студент 3-го курсу Алі розповідає, що вони разом з друзями готували свої національні страви сьогодні від ранку. Старались, щоб усе було в традиціях їх рідної країни.
- Ми приготували рис та курку, самосу, до якої додали картопляне пюре, - каже Алі. - Ще у нас є страви з лаваша, страва наан та наші десерти.
Як кажуть покупці, найшвидше "розлетілись" страви із індійської кухні. Студенти з цієї країни приготували національну страву сабджі - овочі з додаванням карі.
Окрім смачних страв, на ярмарку презентували і культуру різних країн. Студенти разом із викладачами провели виставки із творів національного мистецтва.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 11 від 13 березня 2024
Читати номер