Громадські активісти про заробітки в Росії і Польщі

Громадські активісти про заробітки в Росії і Польщі
  • Вони не тільки морально добивають воїнів і їхні сім’ї, а становлять пряму загрозу національній безпеці України.
  • Це величезна проблема держави. Бо вона не дала заробити людям тут, на місці.
  • Російські спецслужби намагаються вербувати українців, використовуючи їх в подальшому, як своїх агентів. 

Стають інструментом пропаганди у війні

Микола СИВИРИН, 38 р., голова ГО «Справа честі»:

  • Абсолютно однаково розцінюю заробітчанство як в Росії, так і Польщі - як недружню поведінку по відношенню до рідної землі, воюючого народу. Особливо боляче було це приймати в період мобілізації. З одного боку ми розуміємо, що Захід для нас союзник у війні, і заробітчани привозять кошти. З іншого - дико виглядають черги біля польських банків. З приводу заробітчан у Росії… Вони не тільки морально добивають як воїнів, так і їхні сім’ї, а становлять, на мій погляд, пряму загрозу національній безпеці України. Адже фактично добровільно стають заручниками, яких Росія використовує як інструмент пропаганди в україно-російській війні.

 

Відео дня

Проблема держави: роботи не дали – люди виїхали

Ігор ВАСИЛІВ, 36 р., голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан»:

  • Щодо заробітків у Москві – моя позиція однозначна: це зовсім недружня нам держава, і я вважаю, що туди взагалі не потрібно зараз їздити. Війна – які заробітки? На рахунок виїздів в Європу: передусім, це величезна проблема держави. Бо вона не дала заробити людям тут, на місці. Ніхто туди не їде від добра. А всім треба дітей вчити, лікуватись, зрештою, - жити за щось. І залишають країну кращі фахівці. Мені, як підприємцю, в даний момент важко знайти кваліфіковані кадри. Люди масово виїхали – нема кому працювати. Але засуджувати людину, яка їде туди, бо треба вчити сина чи лікувати батьків, – мені язик не повернеться.

 

Карта поляка взамін на землі

Іван КОВАЛИК, 26 р., активіст Всеукраїнської мережі «Вільні люди»:

  • Що стосується Росії, на сьогоднішній день там є одна з найбільших українських діаспор у світі – кілька мільйонів, велика частина яких була виселена в часи Союзу, інша емігрувала в роки Незалежності. Після анексії Криму та військового конфлікту на Донбасі, російські спецслужби намагаються вербувати українців, використовуючи їх в подальшому, як своїх агентів. Про це варто пам’ятати. Що стосується Польщі – зараз триває активний відтік українців туди в пошуках заробітків. Поляки почали роздавати «карти поляків». Щоб їх отримати, наші громадяни змушені доводити своє польське коріння. А ця ситуація є також небезпечною для держави. І може бути в подальшому використана поляками для повернення земель, які зараз є в складі нашої держави. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kostya Fedchenko

    Яка вам різниця хто куди їде? І в Білорусь селяни їдуть 500 доларів в місяць заробляють це для них космічні сумми. Яка тут робота є? Давайте зараз всі повернутся чим ви їх займете?
  • Діонісій

    краще ніж повітря ганяти, допоможіть людині: https://te.20minut.ua/dopomoga/4-richnomu-maksimkovi-chaykovskomu-ne-vizhiti-bez-vashoyi-dopomogi-10606006.html

  • David Starr

    Цим людям, що стоять під банками, треба медалі давати за те, що не ниють, а піднімають свій зад, заробляють валюту і тут її витрачають. Дайте їм можливість заробити хоча б 60% того, що там - ніхто нікуди не поїде.
  • Nat Tan

    Ніякого срача не буде

    Більшість людей живе власним життям і вирішує власні проблеми як може і вміє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up