Партнер рубрики Події

«Херсонщина — це Україна»: у Тернополі стартує благодійний мистецький проєкт

«Херсонщина — це Україна»: у Тернополі стартує благодійний мистецький проєкт

Всі кошти з продажу картин, NFT-зображень і товарів з принтами йдуть на відбудову зруйнованих росіянами культурних пам’яток південної України і ЗСУ.

7 лютого о 14:00 год. у Тернополі (за адресою: вул. Гетьмана Сагайдачного, 13) відбудеться відкриття виставки «Херсонщина — це Україна», яка пройде у рамках однойменного благодійного мистецького проєкту. 

Про це повідомляє Тернопільська обласна рада.

Громадська організація «Агенція  регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» і благодійний фонд «Це Крафт» просять підтримати Херсонщину.

Відео дня

Експозиція складається з більш ніж 100 робіт художників з усієї України та їх переосмисленого бачення сьогоднішньої воєнної Херсонщини.

Мета проєкту — надати підтримку окупованим регіонам України. Через мистецькі заходи та продаж творів митців та товарів з принтами відбувається збір коштів на відбудову культурних пам’яток та на підтримку ЗСУ у звільненні Південної України від російської навали.

Місія проєкту в моральній підтримці жителів окупованої Херсонщини та ВПО з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпровської та інших областей, які на сьогоднішній день проживають на Тернопільщині.

— «Херсонщина — це Україна» є персональним вкладом кожного з нас в деокупацію нашої Батьківщини — це мистецька програма за участі художників і ілюстраторів України, а також всіх, хто хоче стати причасним. Цим проєктом ми скажемо тим, хто в окупації «Тримайтесь, ми разом з вами думаємо про вас, робимо усе можливе, щоб допомогти вам!» — йдеться у повідомленні. — Сьогодні це питання майбутнього нашої території — кожен день, який рашисти залишаються на нашій землі — це місяці майбутньої психологічної реабілітації наших ВПО і тих, хто залишився на окупованій землі. Це десятки та сотні культурних цінностей, які зруйнують окупанти та сотні домівок, в які не зможуть в’їхати їх власники.

Всі кошти з продажу картин, NFT-зображень і товарів з принтами йдуть на відбудову зруйнованих росіянами культурних пам’яток південної України і ЗСУ.

— Це народний проєкт, тут немає грантів, не дуже велика підтримка бізнесу чи влади, але є підтримка переселенців та волонтерів, — зазначають організатори.

Довідка

Проєкт вже відбувся в Умані, Кривому Розі, Одесі, Львові, Івано-Франківськ. З 20 грудня картини знаходилися в виставкових залах Будинку Художників України на Львівській площі в Києві. Після Тернополя та Хмельницького всі картини будуть продані, а кошти підуть на підтримку 57 бригади ЗСУ та відновлення культурної спадщини, розбитої рашистами в Новій Каховці. 

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up