Партнер рубрики Події

Холодні батареї: батьки учнів технічного ліцею скаржаться на бездіяльність

Холодні батареї: батьки учнів технічного ліцею скаржаться на бездіяльність
  • Батьки вимагають належного температурного режиму у частині класів Тернопільського технічного ліцею “Світло”.
  • У декількох класах температура повітря 14 градусів, діти скаржаться, що в ліцеї холодно.

Повернувшись на навчання після канікул, учні технічного ліцею почали скаржитись на холодні кабінети. Батьків схвилювало це питання, і тому у ліцеї були проведені батьківські збори груп TL-11 та TL-12. Потім у навчальному закладі скликали Раду Ліцею, а після неї зібрали комісію.

   - Комісія встановила, що не всі класи прогріваються відповідно до норм, - пояснює батько учня групи Т-11 пан Олег. - Відповідно до санітарних норм, температура в навчальних класах і кабінетах повинна бути не менше 17-20 градусів, відносна вологість повітря 40-60%. У нас же в ліцеї вологість нижча 40 %, а температура повітря коливається від 14 градусів.

До комісії входить старший майстер котельні, яка постачає тепло до ліцею, завгосп школи та представники батьківських комітетів.

Відео дня

Але в навчальному закладі в кінці року провели ремонт системи опалення, оскільки проблема із холодними кабінетами в одному з корпусів ліцею тягнеться вже роками.

На ремонт опалення у закладі управління освіти виділило близько 120 тисяч гривень.

За ці кошти у ліцеї були поставлені нові стояки, крани та робили кращий доступ тепла до батерей.

   

- Ми зробили ремонт у чотирьох класах, - розповідає директор Тернопільського технічного ліцею “Світло” Ігор Лисий. - Ремонт робили під час канікул, якраз завершили перед початком навчання. Декілька днів після ремонту у ліцеї було тепло, а потім різко стало холодати. І ситуація досить дивна, бо в сусідніх кабінетах різна температура. Але коли холодно, то ми включаємо дуйки, щоб діти не мерзли.

 

Батьки щодня фіксують температуру в ліцеї

Ініціативні батьки звертались із заявами до управління освіти та до КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

Деякі учні кажуть, що у їх навчальному закладі холодно, а дехто вважає, що після ремонту все-таки стало тепліше. Подруги Аня та Соломія навчаються у групі TL-11. Дівчата кажуть, що сидіти без куртки дуже холодно.

  - Ми переходимо у різні кабінети, подекуди тепліше, а у цих чотирьох кабінетах, в яких зробили ремонт, справді холодно, - кажуть дівчата.

Вчителі також кажуть, що як було холодно у кабінетах до ремонту системи опалення, так і залишилось.

  - Звісно, температура у кабінетах не дозволяє зосереджено вчитись, - каже вчитель фізики у технічному ліцеї Наталія Бойко.

Щоб підтвердити те, що температура у класах не відповідає нормам батьки почали постійно вимірювати температуру. У найхолоднішому класі встановили електронний IoT давач, який визначає температуру кожних 10 хвилин та передає дані на електронні носії.

Працівник, який робив ремонт опалення зазначає, що проблема виникає тому, що тепло не доходить до іншого корпусу ліцею.

І потрібно утеплювати повністю всю будівлю або ж ставити ще один насос. Працівники закладу погоджують з цим, кажуть, що дах також потребує ремонту, бо інколи протікає стеля та на стінах вже з’являється грибок. А ще у декількох класах ліцею дерев’яні вікна, які теж потребують заміни.

- Це комплексна проблема, яку потрібно вирішувати, - кажуть батьки. 

В управлінні освіти - обіцяють масштабну перевірку

В управлінні освіти підтвердили, що в кінці року на ремонт системи опалення у технічному ліцеї “Світло” виділили близько 120 тисяч гривень.

  - До нас справді звертались батьки та директор із скаргами на температуру у класах, - каже заступник начальника управління Ірина Сум. - Відповідно відразу  працівники групи централізованого обслуговування та фахівці із управління освіти пішли перевіряти температуру. Температуру вони вимірювали електронним сертифікованим приладом, і станом на 30 січня ним зафіксували - 18 градусів.

Але відповідно до розпорядження міського голови створено комісію по вивченню питанню щодо температурного режиму у технічному ліцеї, зазначають у управлінні освіти. Кажуть, буде масштабна перевірка. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Oleg Nazarevych

    Акт температури від 1.02.2019 - 14 градусів.
  • Oleg Nazarevych

    Акт температури від 1.02.2019 - 14 градусів.
  • Oleg Nazarevych

    Акт температури від 1.02.2019 - 14 градусів.
  • Oleg Nazarevych

    Ось термометр що стояв на столі класу ТЛ-11
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up