Хто заплатить за понищені стільці на стадіоні та чому не реагувала поліція

Хто заплатить за понищені стільці на стадіоні та чому не реагувала поліція
  • На футбольному матчі тернопільської «Ниви» та рівненського «Вересу», який відбувся 27 жовтня, фанати понищили майно міського стадіону.
  • Хто відповідатиме за пошкоджені стільки та чому не втручалась поліція – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Інцидент стався під кінець футбольного матчу. Фанати рівненського «Вересу» запалили фаєри та зламали 18 стільців.

- Вболівальники команди гостей використовували піротехнічні засоби та пошкодили 18 стільців, які є майном тернопільського стадіону, – розповідає директор ФК «Нива» Андрій Тихий. – Відповідно до регламенту, якщо фанати гостей псують майно стадіону, то клуб гостей несе відповідальність за це. Наш футбольний клуб «Нива» готує відповідні документи для звернення  в контрольно-дисциплінарний комітет для відшкодування збитків клубом гостей. На засіданні у Києві комітет розгляне цей епізод. Після гри інспектор матчу зафіксував порушення. Є фото та відео докази.

Як йдеться у регламенті «Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіоналів футбольної ліги сезону 2019/20», клуб-господар несе відповідальність за дії всіх глядачів на стадіоні під час матчу (у тому числі за пронесення на територію стадіону та використання глядачами будь-яких заборонених предметів) окрім випадків псування майна та/або скандування заборонених або образливих вигуків глядачами клубу гостей.

Відео дня

Деякі тернополяни почали обурюватися, що представники поліції не запобігли діям футбольних фанатів, коли вони нищили майно стадіону. Однак, як йдеться у регламенті змагань ПФЛ, представники поліції не можуть перебувати на футбольних трибунах. Цим повинна займатися служба безпеки стадіону. Якщо по тим чи іншим причинам зупинити заворушення не вдається, складають письмове звернення про необхідність введення національної поліції та територію стадіону.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, працівники поліції не залучалися для охорони громадського порядку на трибуни стадіону, оскільки усних чи письмових звернень від організаторів матчу чи керівника служби безпеки не надходило.

- Законодавство України досить чітко розмежовує повноваження суб'єктів забезпечення громадського порядку під час проведення футбольних матчів, - пояснив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Олександр Розпутній.

Закон України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» та постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації робіт із забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення футбольних матчів» регулює порядок забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час футбольних матчів.

Встановлення контрольно-перепускного режиму, дотримання умов щодо безпечного розміщення груп глядачів, дотримання глядачами правил поведінки, відповідно до Закону, покладено на організатора футбольного матчу (стаття 9 ЗУ) та працівників служби безпеки спортивної споруди (футбольного клубу), які під час проведення футбольного матчу, а також безпосередньо до і після матчу мають право у встановленому законодавством порядку здійснювати із залученням стюардів огляд глядачів під час входу на територію спортивної споруди (стаття 13 ЗУ).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Стояло пожежне авто,як завжди для красоти
  • марина

    А де була наша дблесна поліція тож не дядька з села затримати  чи водія маршрутки  чим займалася поліція  під час матчу  ні один із них не підійшов і не зробив зауваження що не так себе поводять гості вони боялися щоб не прибили киівського суддю  і сиділи тихенько скажіть за що отримують зарплату   і для чого вони взагалі там були не вміють тримати порядок хай тепер і за свій рахунок відшкодовують майно стадіону
  • Герасимчук Ростислав

    Хто заплатить за понищені стільці на стадіоні? Та той, хто пепер платитиме за газ парашці для орків в ордло, тобто всі ми.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up