Хтось спішить на роботу, а хтось гуляє містом без масок: як виглядає Тернопіль під час карантину

Хтось спішить на роботу, а хтось гуляє містом без масок: як виглядає Тернопіль під час карантину
  •  Не дивлячись на загальну кількість хворих на коронавірус людей в Тернопільській області, у самому Тернополі життя не зупиняється. Людей можна помітити і в парках, і в Центрі, і на вузьких вуличках.
  • Чи не бояться тернополяни виходити на вулицю, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Після початку карантину на вулицях значно поменшало людей, однак в гарну погоду чимало тернополян виходять на вулицю. Хтось йде за покупками, хтось – на роботу. Дехто взагалі, порушуючи рекомендації, гуляє та відпочиває в скверах, парках та на дитячих майданчиках.

Чимало людей можна побачити неподалік Центрального ринку. Хоча він не працює, поруч є супермаркети та різні продуктові магазини. Саме тому сюди подовжують приходити ти приїздити сюди. Біля кіосків з м’ясними та молочними продуктами вишикувались люди. Вони зберігають дистанцію, щоправда не всі. Біля одного з торгових центрів також черга з людей.

Відео дня

У парках люди, однак більшість не відпочиває, а просто йде на роботу чи додому. Є і ті, хто незважаючи на заборону, прийшов відпочити та погуляти. На дитячих та спортивних майданчиках майже порожньо, однак все ж можна зустріти людей.

У центрі міста також є люди, які прийшли в банк, аптеку чи магазин. Хтось поспішає на роботу. Більшість людей в масках. Час від часу проїздить транспорт, який дезінфікує вулиці. Є і патрульні автомобілі, які закликають тернополян залишатися вдома.

Ми запитали у перехожих, чи не страшно їм виходити на вулицю. Більшість кажуть, що йдуть на роботу. До тимчасових обмеженнях ставляться позитивно. Дехто вважає, що карантин варто було розпочати раніше.  

Вікторія, домогосподарка:

- Гуляти мені не страшно, немає чого. У мене імунітет сильний, тому я нічого не боюся. Просто стараюся нікого не чіпати і тримати дистанцію від людей.

 

 

 

 

Олександр, пенсіонер:

- Я звісно боюся виходити надвір, але в силу певних обставин іноді потрібно виходити. Щоправда, роблю я це не часто, приблизно раз у тиждень. Трохи зробив собі запаси продуктів. До обмежень ставлюся позитивно, це в наш часто необхідно робити, особливо дивлячись на те, що робиться у світі.

 

 

 

Олена, домогосподарка:

- На двір виходити, звісно, страшно. Коли виходжу надвір, то обов'язково в масці і, звісно, користуюся дезінфікуючими засобами. Нещодавно вийшов закон, згідно з яким не можна збиратися групами більше двох осіб і до нього я ставлюся дуже позитивно, вважаю, що це правильне рішення. З дитиною стараюся гуляти вранці,там де людей менше. І коли бачу, що їх вже доволі багато, то ідемо додому.

 

Галина, викладач:

- Зараз ніхто не застрахований від вірусу, та і коли потрібно іти на роботу виконувати доручення, то виконуєш свій обов'язок. Страх є найбільшою рушійною силою, яка тільки може бути. Взагалі, на мою думку, коли ця ситуація тільки почалася, потрібно було всім країнам закривати кордон, і на той момент кожна країна мала би взяти обов'язок за тих людей, які перебувають на її території, аби просто не розповсюджувати вірус.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Любовь Ситина

    Кому допомагати?????
  • Любовь Ситина

    Кому допомагати?????
  • Jjuli Sart

    Простые истины.
    Сложите каждый свой пазл.

    - Вирус ковид19 существует
    - Он вызвал пандемию
    - Пандемия - это эпидемии в многих странах, а не массовый мор и они не усиливают эффект друг друга.
    - Ковид19 - респираторный вирус.
    - Респираторные вирусы передаются воздушно-капельным путем.
    - Каждый вирус имеет определенные рецепторы в организме, к которым он тропен и через которые он проникает.
    - Респираторные вирусы проникают через рецепторы дыхательных путей
    - Где вирус внедрился - там и будут первичные симптомы после инкубационного периода.
    - Ковид19 вызывает заболевание органов дыхания.
    - Если вирус внедряется через кишечник - будет диарея главным ведущим симптомом. Если вирус внедряется через слизистую глаз - будет конъюнктивит. Если вирус внедряется через носоглотку - будет фарингит, тонзиллит.
    - Вирус ковид19 вызывает бронхиты, пневмонии. Он внедряется через дыхательные пути.
    - Вирус - НЕ живой. Это РНК в оболочке.
    - Респираторные вирусы не могут "жить" вне организма.
    - У вирусов нет "живучести". У них вирулентность, то есть способность заражать организм.
    - Респираторные вирусы способны заражать воздушно-капельным путем, то есть при разговоре, кашле, чихании от больного человека при непосредственном контакте с больным.
    - Респираторный вирус, упавший на землю, предметы, одежду, прочее - не способен взлететь и попасть в дыхательные пути. Он теряет вирулентность, хоть сто лет там пусть лежит.
    - Вирусы не имеют ножек, лапок, жгутиков - они не ползают по телу человека.
    - Респираторный вирус, попавший в рот через руки, пищу не перемещается в трахею, а перемещается в желудок и гастрит не вызывает. Ничего не вызывает, бо там нет для него рецепторов.
    - При ковид19 крайне редко наблюдается жидкий стул, но не диарея.
    - Не все респираторные вирусы могут проникать через слизистую глаз, а только те, к которым есть там рецепторы.
    - Рецепторы ковид19 - это АПФ, они находятся в дыхательной и сердечно-сосудистой системе.
    - Фактры риска к заболеванию ковид19 - те же, что и для заболевания гриппом, кроме детей.
    - Фактор риска означает бОльшую вероятность заболеть.
    - Вероя́тность — степень (относительная мера, количественная оценка) возможности наступления некоторого события.
    - Британские учьоные в очередной раз подтвердили статус "британских учьоных"
    - Никогда ни одна пандемия не вызывала одномоментное заражение 80% населения. Даже "испанка" вызвала заболевание у 30% (во время войны, голода, антисанитарии и депрессии) и в течение двух лет. *интересно, кто считал заболевших во время войны и как?*
    - Летальность от ковид 19 завышена по объективным и субъективным причинам и составляет не более 1% или меньше.
    - Италия официально "попалилась" на искусственном завышении количества умерших от ковид19, включая туда все причины смерти от других болезней и это подтверждено. Цель - получение больше денег от Евросоюза на борьбу.
    - Из всех политиков умнее всего оказался Трамп и понял, что игра не стоит свеч, риски преувеличены, а цель не оправдывает средства.
    - Количество идиотов в мире стабильно - 95%
    - Большинство населения тупое необразованное стадо, не способное к критическому мышлению и необучаемо.
    - Мыть улицы хлоркой, где нет чумы и не ступала нога больного человека - это кретинизм.
    - Мыть улицы с хлоркой за миллиард гривен в неделю - это талант и деловые качества.
    - Если осенью списал деньги на снегоуборочные работы, а снега зимой не выпало - мой улицы с хлоркой весной.
    - Если министр здравоохранения старый бездарный управленец и совок, то его ничем не исправить - он будет действовать старыми совковыми бездарными методами.
    - Заявить, что в Украине не хватит мест в больницах для тяжело больных, которые ожидаются в результате массовости и жертв будет много, а потом заявить, что всех легких больных и подозреваемых будут насильно класть в стационары - это удивляет.
    - Заявить все это и  выделить на стационары охулиард миллионов гривен - это не удивляет, это талант старого хозяйственника, бо койко-места рулят.
    - ВОЗ и ООН обещают выделить Украине денег на борьбу с эпидемией. Если эпидемии нет - ее нужно создать - старое вечное правило крепких хозяйственников МОЗ.
    - Чем больше больных в стационарах - тем больше денег - это закон отечественной и по ходу мировой медицины. Проверено "эпидемией" холеры лично.
  • Віка Євстігнєєва Стецюк

    Я працюю, і приходиться спілкуватись із людьми. У мене волосся дибки,від нашого народу. Одні без масок, другі гроші тримають без рукавиць ,а потім булку їсть, а саме дивно, коли тягнуть дитину за руку без любого захисту, і ображаються на зауваження. Я за 7 годин міняю двічи маску ,а рукавиці від антисептика рвуться ,від частого  використання,а на обличчі сліди синяки від масок. Чому є вперті, які не вірять в те, що не бачать???  Чому вважають,що весь світ дурний? Чому ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up