Інженера відділу технагляду судили за те, що два авто та маршрутка "влетіли" у колодязі без решіток

Інженера відділу технагляду судили за те, що два авто та маршрутка "влетіли" у колодязі без решіток
  • Водії двох авто та маршрутки наїхали на колодязі без решіток у вересні 2018-ого. Тоді вони викликали патрульних, бо їхні авто були пошкоджені.
  • У грудні 2018-ого винним у аваріях суд визнав інженера відділу технагляду. Але провадження закрили. 
  • Проте чоловік хотів, щоб його визнали невинним і подав апеляцію. 

 

У протоколі від управління патрульної поліції в Тернопільській області про адміністративне правопорушення йдеться про те, що 15 вересня 2018-ого о 9.20 на перехресті вулиць Глибока-Татарська водій Nissan Micra наїхав на дощеприймальний колодязь без решітки. В результаті пошкодилось авто. Через кілька годин того ж дня на тому ж місці "влетів" водій BMW 530. Наступного дня - 16 вересня о 15.15 на вул. Київській, 18 на каналізаційний люк без решітки наїхав водій маршрутки. 

Згідно із протоколом, усі ці аварії трапилися через те, що інженер відділу технагляду ТМР порушив правила, норми та стандарти, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху та не вжив заходів із здійснення контролю за належним утриманням шляхового покриву, а також, не прийняв своєчасних заходів щодо відновлення безпечних умов для руху.

У судовому засіданні міськрайонного суду 20 грудня 2018-ого чоловік свою винну не визнав та пояснив, що УПП в Тернопільській області повинно було виявити пошкодження каналізаційного люку, і відповідно, повідомити відповідальних за встановлення осіб ТММШРБП "Міськшляхрембуд", які повинні нести відповідальність.

Відео дня

Тоді суд заслухавши усі сторони та розглянувши матеріали справи визнав інженера відділу технагляду визнав винним за ч.4 ст. 140 КУпАП, тобто порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів. Але постановив провадження закрити, у зв'язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38КУпАП.

І хоча провадження закрили, інженер хотів, щоб його все таки визнали невинним і подав апеляцію. У апеляційній скарзі захисник інженера просив скасувати рішення міськрайонного суду. 

Заслухавши та проаналізувавши доводи захисника, дослідивши матеріали справи, апеляційний суд 8 лютого 2019-ого не задовольнив апеляційну скаргу. 

Начальник відділу технагляду ТМР 11 лютого повідомив журналістці "20 хвилин", що інженер звільнився близько двох тижнів тому. 

Читайте також: Що робити, якщо влетіли в яму і пошкодили авто
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    Щось нікого не судять за ями посеред дороги.бо після зими асфальт пропав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up