Ізраїльські військові (ЦАХАЛ) включають уроки війни в Україні у свої тренування: про що пише світова преса

Ізраїльські військові (ЦАХАЛ) включають уроки війни в Україні у свої тренування: про що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну росії в Україні.

Головні теми: Артилерійський обстріл  Харкова -як терор мірного населення. З понад 72 000 біженців України, зареєстрованих в Австрії, 3600 знайшли роботу. 20 мільйонів тонн зерна блоковано на українських складах. Туреччина обговорює можливий коридор для експорту українського зерна. Відмінності у політиці національної безпеки між Західною та Східною Німеччиною є дуже значними. Канцлер Німеччини у Давосі: «Не буде миру, продиктованого Росією». Українська армія у біді на Донбасі. Зеленський звинувачує форум у Давосі у врахування інтересів Росії. Путін: порти будуть розблоковані зі скасуванням санкцій. Дипломата з Росії, який викликав гнів Кремля своєю публічною заявою, цілодобово охороняють у Швейцарії. Війна в Україні стала похоронним дзвоном для ударних вертольотів? Ізраїльські військові (ЦАХАЛ) включають уроки війни в Україні у свої тренування. Китай: Криза в Україні використовується як привід США для саботажу роботи міжнародних платформ. США та їхні союзники не можуть дійти згоди щодо визначення перемоги в Україні. Танки від Німеччини будуть аж у липні. Тайванці беруть приклад з України

«Guardian» - «Терор артилерійським обстрілом Харкова»

Вперше за два тижні російська артилерія обстріляла Харків якраз у той момент, коли життя у другому місті України почало нормалізуватися після того, як російські війська були відкинуті з віддалених міст та сіл.

Відео дня

Губернатор Харківської області Олег Синегубов повідомив, що внаслідок обстрілів північної частини міста загинули щонайменше семеро людей і 17 отримали поранення.

«У цьому немає жодної логіки, це просто терор проти місцевого населення, щоб посіяти паніку та зруйнувати критичну інфраструктуру», — сказав Синегубов, одягнений у військову форму та з пістолетом на стегні, в інтерв'ю газеті Guardian у центрі міста.

Харків, переважно російськомовне місто неподалік кордону між двома країнами, у перші дні війни зазнав масованого нападу, коли російські війська спробували взяти місто під свій контроль, але були відкинуті до кордону.

«Südwest Presse» - «Луганськ майже повністю окупований Росією»

Українська армія у біді на Донбасі. Президент Зеленський звинувачує Всесвітній економічний форум у Давосі у врахування інтересів Росії.

На сході України українським захисникам все більше загрожують масовані російські атаки із застосуванням артилерійського вогню та авіаударів. Обстріл міста Сєверодонецьк продовжується, повідомляє український Генштаб. 95 відсотків території Луганського адміністративного району Донбасу вже відвойовано російські війська, заявив губернатор Сергій Гайдай. Ситуація «вкрай погана».

Тому президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту чіткіше стати на бік його країни. У відеозверненні він ще раз висловив своє розчарування, зокрема поточними обговореннями на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Швейцарія. "Хоч би що робила російська держава, знайдеться той, хто скаже: давайте враховувати їхні інтереси", - заявив українець Зеленський. «І це попри те, що в Україну потрапили тисячі російських ракет. Попри десятки тисяч убитих українців. Незважаючи на Бучу та Маріуполь». 

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі канцлер Олаф Шольц наголосив, що Німеччина, звісно, ​​має зменшити деякі стратегічні залежності. "Наша залежність від імпорту енергоресурсів з Росії також потрапляє до цієї категорії - так що з нею буде покінчено", - сказав він. Наприкінці зустрічі у Швейцарських Альпах Шольц виступив за нові форми міжнародного співробітництва та застеріг від пошуку порятунку в ізоляції через різні глобальні кризи у політичній та економічній сферах. "Говорячи прямо: деглобалізація - це глухий кут".

Він ще раз висловив упевненість у тому, що президент Росії Володимир Путін не виграє війну в Україні. "Він уже втратив всі свої стратегічні цілі", - сказав Шольц. «Захоплення всієї України Росією здається сьогодні далеким, ніж це було на початку війни. Україна більше, ніж будь-коли, наголошує на своєму європейському майбутньому».

Швейцарія. «Tages-Anzeiger» - «Швейцарія захищає Бондарєва»

Дипломат Борис Бондарєв викликав гнів Кремля своєю публічною критикою глави російської держави Володимира Путіна та війни в Україні. Бондарєва, який живе в Женеві, тепер цілодобово охороняє федеральна служба безпеки, з одного боку, поліція кантону Женева, з іншого. Якщо він подасть прохання про надання притулку, має хороші шанси

 «The Jerusalem Post» - «ЦАХАЛ включає уроки війни в Україні у свої тренування»

Військові збирають інформацію з різних питань, від логістики до розвідки та бойової доктрини.

Через понад три місяці війни між Україною та Росією ЦАХАЛ продовжує отримувати уроки з конфлікту, який забрав життя тисяч мирних жителів і солдатів.

Хоча спочатку здавалося, що Росія швидко подолає Україну, яка мала значно менше зброї та живої сили, Київ зміг стримати сили вторгнення і навіть відтіснити їх у ключових точках.

У березні ЦАХАЛ створив групи для збору інформації та розвідданих для ізраїльських збройних сил у галузі бойових методів та доктрини, наземних маневрів, логістики, протиповітряної оборони та розвідки, а також протитанкових, кібернетичних, електронних та психологічних атак.

«Los Angeles Times»  «Тайванців сколихнула Україна»

Побоюючись вторгнення Китаю та знущаючись над військовим навчаннями, громадяни беруть участь у стрільбі.

Підпис під фото: «ЛЮДИ ВИКОРИСТОВУЮТЬ пневматичні гвинтівки під час тренування в Taiwan CQB Club в місті Нью-Тайбей, Тайвань. На острові діють суворі закони щодо контролю над зброєю.

«NYT»  - «США та їхні союзники не можуть дійти згоди щодо визначення перемоги в Україні»

Через три місяці після вторгнення Росії в Україну Америка та її союзники тихо обговорюють неминуче питання: чим це закінчиться?

Останніми днями президенти та прем’єр-міністри, а також лідери Демократичної та Республіканської партій у США закликали до перемоги в Україні. Але трохи під поверхнею є справжні розбіжності щодо того, як це виглядатиме — і чи має «перемога» те саме визначення в Сполучених Штатах, у Європі та, можливо, найголовніше, в Україні. Лише за останні кілька днів з'явилася пропозиція Італії щодо припинення вогню, клятви керівництва України відсунути Росію до кордонів, які існували до початку вторгнення 24 лютого, і відновлена ​​дискусія з боку представників адміністрації. про «стратегічну поразку» президента Володимира Путіна — таку, яка б запевнила, що він не в змозі повторити подібну атаку.

Після трьох місяців дивовижної єдності у відповідь на російське вторгнення, що призвело до потоку летальної зброї в руки України та широкого спектру фінансових санкцій, яких майже ніхто не очікував, особливо пан Путін, – виникли розриви щодо того, що робити наступні примітні. В їх основі лежить фундаментальна дискусія про те, чи слід закінчити тридцятилітній проект інтеграції Росії. 

Автор підбірки Cергій Чернявський

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадій Білосевич

    Путіна чекає доля Гітлера

keyboard_arrow_up