Кабмін змінив умови поділу на зони карантину. Коли закриватимуть бізнес, школи і садки?

Кабмін змінив умови поділу на зони карантину. Коли закриватимуть бізнес, школи і садки?

Кабмін оновив умови поділу на зони карантину: тепер відомо, за яких умов буде найвищий рівень обмежень.

Кабінет міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину. Регіони підключили до прийняття рішення щодо "червоних" зон. Відповідне рішення сьогодні прийняв Кабмін, повідомляє РБК-Україна

Рішення про "червону зону" карантину буде прийматись спільно державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Спільне рішення буде прийматися в разі завантаженості більше 75% ліжок в лікарнях протягом 5 днів поспіль, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 14 днів більше, ніж в 5 разів.

Відео дня

Посилення карантину в "червоних зонах" також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

"Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби", - заявив голова МОЗ Максим Степанов на засіданні.

Заборонятиметься відвідування закладів освіти у всіх зонах у разі, коли на самоізоляцію відправлено більше ніж 50% класів. Також рішення про закриття шкіл в "червоній зоні" буде прийматись державною та регіональною комісією спільно.

Щодо "помаранчевої зони". На вході проведення заходу або на вході до закладу обов’язково встановлюються інформаційні матеріали про площу та максимально можливу кількість відвідувачів. Виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненості 50% сидячих місць.

Рішення прийнято з доопрацюванням в один день.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найвищий рівень обмеження буде вводитися, якщо захворюваність в регіоні більш ніж у 5 разів перевищує середній по Україні.

Зазначимо, що за останніми даними МОЗ, рівень заповнення лікарень в Тернопільській області за останні 5 днів становить лише від 34,3 до 38,1%. А от захворюваність на останні 14 днів на 100 тисяч населення перевищує норми майже у 9 разів - це найвищий показник по Україні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петрова Любовь

    "Політика Швеції щодо заборони COVID-19, як видається, окупається, оскільки позитивні випадки досягли нового мінімуму". Цитата

    # 9Новини
    Вночі о 18:00
    https://www.9news.com.au/world/coronavirus-sweden-cases-hit-new-low-hopes-for-herd-immunity/1194daba-9db4-4f12-8110-757e718b8185?ocid=Social-9NewsM

    Val Val reply Петрова Любовь

    Що ти мелеш? Там за весь час вже померло в 2 рази більше людей, при значно меньшій кількості населення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up