Картини, наповнені повітрям: про виставку робіт тернопільського художника, якого називали Ван Гогом сучасності

Картини, наповнені повітрям: про виставку робіт тернопільського художника, якого називали Ван Гогом сучасності
  • Відомого Тернопільського художника-живописця Віктора Макарова не стало 28 липня 2018-го року. 
  • В честь сумної річниці у Тернопільському обласному художньому музеї відкрили виставку особливих робіт Віктора Макарова. Картини для виставки обирала його онучка, яка теж стала художницею. 

Відвідати виставку безкоштовно можна до кінця серпня у Тернопільському обласному художньому музеї за адресою вул. Крушельницької, 1.

Директор музею Ігор Дуда розповідає, що таким чином вирішили вшанувати пам'ять Віктора Макарова, який помер рівно рік тому. 

- У виставці ми зібрали 32 роботи Віктора Макарова. Частина робіт постійно зберігається у музеї, деякі для виставки дала його родина, - каже Ігор Дуда. - Тут є пейзажі, натюрморти, які він малював здебільшого, але зрозуміло, що хотілося б тут показати усі його картини. Тому, що кожна особлива по-своєму. Тут зібрані роботи практично усіх періодів творчості. Є картини, які створені навіть у останні роки життя.

Відео дня

Ініціаторка виставки онучка Віктора Макарова Христина Боднарук. Вона, як і її дідусь, вирішила стати художницею. Зараз дівчина навчається у Львівській академії мистецтв.

- Діяльність мого дідуся є дуже близькою мені, тому я і вирішила, що доречно буде так вшанувати його пам'ять, - каже Христина Боднарук. - Дідусь вчив мене малювати. Його творчість особлива, бо більшість його робіт написані з натури, а тому і є такими цінними. Мені дідусь завжди казав: "В будь-якій роботі завжди додавай повітря. Я думаю тут у виставці зібрано саме такі картини. Свіжі, сповнені повітрям та особливою атмосферою.

На відкриття, яке відбулось 8 серпня, зійшлись друзі, рідні та знайомі художника. 

Триватиме виставка в музеї до кінця серпня. Вхід безкоштовний. Адреса Тернопільського обласного художнього музею: вул. С.Крушельницької, 1.

Довідка

Художник, якого називали Ван Гогом сучасності, Віктор Макаров – живописець.

Член Національної спілки художників України та Міжнародної професійної спілки художників, ветеран праці, учасник міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Народився 20 березня 1932 р. в м . Кривий Ріг Дніпропетровської обл. в сім ї шахтаря.

У 14 років переїхав в м. Тернопіль. З 1948 року працював художником – оформлювачем в художньо – виробничих підприємствах. Макаров В. В. мистецтво живопису опанував самотужки. Помер 2018 р. 28 липня.

В його творчому багажу пейзажі, натюрморти, рідше – портрети. Як живописець сформувався на грунті постімпресіонізму. Сюжетна простота, декоративність кольору, експресивна манера письма, широкий пастозний мазок – характерні особливості його творчості. Пейзажі пише на основі етюдів з натури, які творчо переосмислює. Сьогодні Віктор Макаров промовляє до нас зі своїх картин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up